Information Risk Management in de praktijk

Prijs € 19,00

Uitverkocht

Paperback | April 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Information Risk ManagementInformation Risk Management in de praktijk geeft een indruk van de stand van zaken binnen het vakgebied informatiebeveiliging. Dit boek is interessant voor alle bestuurders en professionals die betrokken zijn bij de toepassing van informatie- en communicatietechnologie (ICT) om hun organisatie effectiever en efficiënter te laten functioneren.Vanwege de steeds grotere verwevenheid van ICT met de business en de afhankelijkheid ervan is er in de loop der jaren ook een enorme complexiteit ontstaan. De meeste organisaties worden gekenmerkt door een veelheid van met elkaar samenwerkende informatiesystemen, infrastructuurcomponenten en werkwijzen om ICT te ontwikkelen en te beheren. Vrijwel niemand heeft nog het overzicht, met alle risico's van dien. Vanwege de afhankelijkheid en verwevenheid zijn deze risico's dus als business risico's te kwalificeren.In dit boek staan het opsporen en identificeren van business risico's die samenhangen met de toepassing van ICT, het voorstellen, selecteren en implementeren van adequate beheers- en controlemechanismen centraal. Dit teneinde compliant te worden en te blijven en business risico's te minimaliseren! De lezer worden interessante bevindingen en leerzame suggesties aan de hand gedaan, die direct toepasbaar zijn in de alledaagse praktijk. De auteurs zijn allen werkzaam bij Atos Consulting op het vakgebied Information Risk Management, binnen de gelijknamige unit.Peter Wemmenhove, Jurgen Schreij, Marcel Arends

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Uitgeverij Tutein Nolthenius
ISBN
9789072194862
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
138

Beschrijving

Information Risk Management

Information Risk Management in de praktijk geeft een indruk van de stand van zaken binnen het vakgebied informatiebeveiliging. Dit boek is interessant voor alle bestuurders en professionals die betrokken zijn bij de toepassing van informatie- en communicatietechnologie (ICT) om hun organisatie effectiever en efficiënter te laten functioneren.

Vanwege de steeds grotere verwevenheid van ICT met de business en de afhankelijkheid ervan is er in de loop der jaren ook een enorme complexiteit ontstaan. De meeste organisaties worden gekenmerkt door een veelheid van met elkaar samenwerkende informatiesystemen, infrastructuurcomponenten en werkwijzen om ICT te ontwikkelen en te beheren. Vrijwel niemand heeft nog het overzicht, met alle risico's van dien. Vanwege de afhankelijkheid en verwevenheid zijn deze risico's dus als business risico's te kwalificeren.

In dit boek staan het opsporen en identificeren van business risico's die samenhangen met de toepassing van ICT, het voorstellen, selecteren en implementeren van adequate beheers- en controlemechanismen centraal. Dit teneinde compliant te worden en te blijven en business risico's te minimaliseren! De lezer worden interessante bevindingen en leerzame suggesties aan de hand gedaan, die direct toepasbaar zijn in de alledaagse praktijk. De auteurs zijn allen werkzaam bij Atos Consulting op het vakgebied Information Risk Management, binnen de gelijknamige unit.

Peter Wemmenhove, Jurgen Schreij, Marcel Arends

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Uitgeverij Tutein Nolthenius
ISBN
9789072194862
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
138

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99