In Dienst van het Recht

opstellen aangeboden aan prof. mr. J.G. Brouwer ter gelegenheid van zijn afscheid als hoogleraar Algemene Rechtswetenschap aan de Rijksuniversiteit Groningen

Prijs € 58,00

Uitverkocht

Paperback | Juni 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In 2017 nam prof. mr. J.G. Brouwer afscheid als hoogleraar Algemene Rechtswetenschap aan de Rijksuniversiteit Groningen. Met deze bundel willen de auteurs hun waardering voor het werk en de persoon van Jan Brouwer kenbaar maken. Als titel is gekozen: In Dienst van het Recht. Het gemeenschappelijke kenmerk van zijn geschriften over onderwerpen als aan koffieshops gerelateerde drugsoverlast, voetbalrellen, gebiedsverboden, burenruzies en de Groningse aardbevingsproblematiek is immers dat zij getuigen van een maatschappelijke betrokkenheid met de rechtsstaat als leidraad. De bijdragen in deze bundel sluiten bij die benadering aan. De auteurs hebben vrijwel allemaal geschreven over vergelijkbare actuele en maatschappelijk relevante onderwerpen, waarbij tevens voor een kritisch-juridisch perspectief is gekozen.De verschillende bijdragen zijn ondergebracht in vier clusters: openbare-orderecht en de verhouding tussen wetgever, bestuur en rechtspraak; de spanning tussen de handhaving van de openbare orde en de bescherming van grondrechten; de (gespannen) verhoudingen binnen het vernieuwde Statuut voor het Koninkrijk; en, tot slot, de afhandeling van conflicten tussen overheid en burger, waarbij uiteraard ook de Groningse aardbevingsproblematiek aan de orde komt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Boom Juridische uitgevers
ISBN
9789462903869
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

In 2017 nam prof. mr. J.G. Brouwer afscheid als hoogleraar Algemene Rechtswetenschap aan de Rijksuniversiteit Groningen. Met deze bundel willen de auteurs hun waardering voor het werk en de persoon van Jan Brouwer kenbaar maken. Als titel is gekozen: In Dienst van het Recht. Het gemeenschappelijke kenmerk van zijn geschriften over onderwerpen als aan koffieshops gerelateerde drugsoverlast, voetbalrellen, gebiedsverboden, burenruzies en de Groningse aardbevingsproblematiek is immers dat zij getuigen van een maatschappelijke betrokkenheid met de rechtsstaat als leidraad. De bijdragen in deze bundel sluiten bij die benadering aan. De auteurs hebben vrijwel allemaal geschreven over vergelijkbare actuele en maatschappelijk relevante onderwerpen, waarbij tevens voor een kritisch-juridisch perspectief is gekozen.

De verschillende bijdragen zijn ondergebracht in vier clusters: openbare-orderecht en de verhouding tussen wetgever, bestuur en rechtspraak; de spanning tussen de handhaving van de openbare orde en de bescherming van grondrechten; de (gespannen) verhoudingen binnen het vernieuwde Statuut voor het Koninkrijk; en, tot slot, de afhandeling van conflicten tussen overheid en burger, waarbij uiteraard ook de Groningse aardbevingsproblematiek aan de orde komt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Boom Juridische uitgevers
ISBN
9789462903869
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99