In alle steden

Prijs € 20,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Aukelien Weverling

Hardback | September 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De langverwachte opvolger van Het land Wat als we nog vijftig jaar door blijven gaan met deze schreeuwcultuur, met deze angstmaatschappij? Hoe ziet het land er dan uit?In alle steden vertelt het verhaal van rasoptimist Bennie: ontslagen, alcoholist, maar vol goede moed. In een samenleving waarin de scheiding tussen arm en rijk steeds scherper is geworden, zoekt hij zich een weg langs illegale dranklokalen. Hij beweegt zich opgewekt door een maatschappij waarin nog maar twee soorten onderwijs mogelijk zijn, gezondheid een eigen verantwoordelijkheid is en religie verenigd is tegen een gemeenschappelijke vijand. Met zijn maatschappelijke status op nul zwerft hij van baan naar baan. Hij probeert een weg terug te vinden naar een beter bestaan, waarin een bont gezelschap van lotgenoten hem bijstaat.In alle steden is een vrolijke dystopie over een wereld waarin het recht van de sterkste geldt. Met meesterlijke hand schetst Weverling het leven van een man die tegenslag na tegenslag te verwerken krijgt, maar weigert bij de pakken neer te zitten.De pers over Het land ‘Een bijzondere stem in de Nederlandse literatuur.’ nrc.next ‘Weverling gelooft niet in idylles – vlijmscherp.’ **** Noordhollands Dagblad‘Een mooie roman, geschreven in een poëtische en zelfverzekerde stijl.’ **** Nu.nl ‘Het land is verhalend ijzersterk. Proza met een stug, weerbarstig ritme als een dorsmachine. Gelezen met ontroering en toenemende spanning.’ Thomas Rosenboom

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Aukelien Weverling
Uitgever
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789029091169
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Beschrijving

De langverwachte opvolger van Het land

Wat als we nog vijftig jaar door blijven gaan met deze schreeuwcultuur, met deze angstmaatschappij? Hoe ziet het land er dan uit?

In alle steden vertelt het verhaal van rasoptimist Bennie: ontslagen, alcoholist, maar vol goede moed. In een samenleving waarin de scheiding tussen arm en rijk steeds scherper is geworden, zoekt hij zich een weg langs illegale dranklokalen. Hij beweegt zich opgewekt door een maatschappij waarin nog maar twee soorten onderwijs mogelijk zijn, gezondheid een eigen verantwoordelijkheid is en religie verenigd is tegen een gemeenschappelijke vijand. Met zijn maatschappelijke status op nul zwerft hij van baan naar baan. Hij probeert een weg terug te vinden naar een beter bestaan, waarin een bont gezelschap van lotgenoten hem bijstaat.

In alle steden is een vrolijke dystopie over een wereld waarin het recht van de sterkste geldt. Met meesterlijke hand schetst Weverling het leven van een man die tegenslag na tegenslag te verwerken krijgt, maar weigert bij de pakken neer te zitten.


De pers over Het land

‘Een bijzondere stem in de Nederlandse literatuur.’ nrc.next

‘Weverling gelooft niet in idylles – vlijmscherp.’ **** Noordhollands Dagblad

‘Een mooie roman, geschreven in een poëtische en zelfverzekerde stijl.’ **** Nu.nl

Het land is verhalend ijzersterk. Proza met een stug, weerbarstig ritme als een dorsmachine. Gelezen met ontroering en toenemende spanning.’ Thomas Rosenboom

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Aukelien Weverling
Uitgever
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789029091169
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99