Improvisations on Urbanity

trendy Pragmatism in a Climate of Change

Prijs € 25,70

Uitverkocht

Ton Matton, Christopher Dell, Evelien van Vugt

Paperback | Juni 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Improvisations on Urbanity documenteert de debatten, installaties, projecten en muziek die Ton Matton (MattonOffice) en Christopher Dell organiseerden in Berlijn, Hamburg, Londen en Rotterdam. Het doel van hun rondreis was een onderzoek naar klimaatwijziging: consequenties, mogelijkheden en gevolgen ervan op de sociale impact van de stedenbouw. Mattons pioniersgeest, onverwoestbaar optimisme en vermogen zich buiten de gebaande paden te begeven hebben inmiddels ook buiten Nederland de aandacht getrokken en geleid tot initiatieven waarin Mattons oproep tot improvisatie op verschillende niveaus uitgeprobeerd wordt. In de samenwerking met Christopher Dell vindt Ton Matton een theoretisch kader om het draagvlak van zijn boodschap te verbreden. Het huidige discours over de gevolgen van de klimaatwijzing beperkt zich nog steeds tot de mate waarin de zeespiegel zou kunnen stijgen. Hoe ontwerpers, architecten en stedenbouwers tegen deze achtergrond kunnen reageren op een terugtredende overheid, de (internationaal) toenemende urbanisatie en groeiende armoede van de stedelijke bevolking komt niet echt aan de orde. Improvisations on Urbanity initieert tot pragmatisch handelen, flexibiliteit en individuele creativiteit. De publicatie richt zich op het internationale aspect van klimaatverandering en effecten ervan op architectuur, ruimtelijke ordening en interieur. Het trendy pragmatisme vormt een inspiratiebron voor architecten, stedenbouwers, ontwerpers en studenten en de disciplines (sociologen, beleidsmakers, projectontwikkelaars) waarmee zij samenwerken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ton Matton, Christopher Dell, Evelien van Vugt
Uitgever
Post Editions
ISBN
9789460830013
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
96

Beschrijving

Improvisations on Urbanity documenteert de debatten, installaties, projecten en muziek die Ton Matton (MattonOffice) en Christopher Dell organiseerden in Berlijn, Hamburg, Londen en Rotterdam. Het doel van hun rondreis was een onderzoek naar klimaatwijziging: consequenties, mogelijkheden en gevolgen ervan op de sociale impact van de stedenbouw.

Mattons pioniersgeest, onverwoestbaar optimisme en vermogen zich buiten de gebaande paden te begeven hebben inmiddels ook buiten Nederland de aandacht getrokken en geleid tot initiatieven waarin Mattons oproep tot improvisatie op verschillende niveaus uitgeprobeerd wordt.
In de samenwerking met Christopher Dell vindt Ton Matton een theoretisch kader om het draagvlak van zijn boodschap te verbreden.

Het huidige discours over de gevolgen van de klimaatwijzing beperkt zich nog steeds tot de mate waarin de zeespiegel zou kunnen stijgen. Hoe ontwerpers, architecten en stedenbouwers tegen deze achtergrond kunnen reageren op een terugtredende overheid, de (internationaal) toenemende urbanisatie en groeiende armoede van de stedelijke bevolking komt niet echt aan de orde.
Improvisations on Urbanity initieert tot pragmatisch handelen, flexibiliteit en individuele creativiteit. De publicatie richt zich op het internationale aspect van klimaatverandering en effecten ervan op architectuur, ruimtelijke ordening en interieur.
Het trendy pragmatisme vormt een inspiratiebron voor architecten, stedenbouwers, ontwerpers en studenten en de disciplines (sociologen, beleidsmakers, projectontwikkelaars) waarmee zij samenwerken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ton Matton, Christopher Dell, Evelien van Vugt
Uitgever
Post Editions
ISBN
9789460830013
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
96

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99