Implementatie

effectieve verbetering van de patiëntenzorg

Prijs € 91,95

Tijdelijk niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Michel Wensing, Richard Grol

Paperback | Juni 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek biedt een praktische, stapsgewijze aanpak voor de implementatie van innovatie in de gezondheidszorg, die rekening houdt met de weerbarstigheid van de praktijk. In deze geactualiseerde uitgave vindt u een toegankelijk overzicht van het wetenschappelijk onderzoek op het gebied van innovatie en tal van concrete voorbeelden van verandertrajecten in Nederland en daarbuiten.Elk jaar komen in de gezondheidszorg veel waardevolle inzichten, hulpmiddelen, programma’s en ‘best practices’ beschikbaar. Tegelijkertijd wordt van sommige werkwijzen aangetoond dat zij geen meerwaarde hebben voor patiënten of burgers. Helaas vindt veel van deze kennis zijn weg naar de praktijk niet. Hoe komt dat? En hoe kan effectieve verbetering van de patiëntenzorg worden gerealiseerd?In Implementatie ligt de nadruk op het verbeteren van het handelen van artsen, verpleegkundigen, paramedici, andere zorgverleners, en de teams waarin zij werken. De patiënt staat hierbij centraal. Het is een praktisch boek voor zorgverleners, leidinggevenden, staffunctionarissen, beleidsmakers en onderzoekers die betrokken zijn bij de optimalisering van de patiëntenzorg in Nederland.Bij het boek zijn ook digitale verrijkingen beschikbaar, zoals samenvattingen van de hoofdstukken en toetsen met multiplechoicevragen en stellingen.Michel Wensing is hoogleraar Gezondheidszorgonderzoek en Implementatiewetenschap aan de universiteit van Heidelberg, en tevens verbonden aan het Radboudumc. Richard Grol is emeritus hoogleraar Kwaliteit van Zorg aan de universiteiten van Nijmegen en Maastricht. 

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Michel Wensing, Richard Grol
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036817318
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
410

Beschrijving

Dit boek biedt een praktische, stapsgewijze aanpak voor de implementatie van innovatie in de gezondheidszorg, die rekening houdt met de weerbarstigheid van de praktijk. In deze geactualiseerde uitgave vindt u een toegankelijk overzicht van het wetenschappelijk onderzoek op het gebied van innovatie en tal van concrete voorbeelden van verandertrajecten in Nederland en daarbuiten.

Elk jaar komen in de gezondheidszorg veel waardevolle inzichten, hulpmiddelen, programma’s en ‘best practices’ beschikbaar. Tegelijkertijd wordt van sommige werkwijzen aangetoond dat zij geen meerwaarde hebben voor patiënten of burgers. Helaas vindt veel van deze kennis zijn weg naar de praktijk niet. Hoe komt dat? En hoe kan effectieve verbetering van de patiëntenzorg worden gerealiseerd?

In Implementatie ligt de nadruk op het verbeteren van het handelen van artsen, verpleegkundigen, paramedici, andere zorgverleners, en de teams waarin zij werken. De patiënt staat hierbij centraal. Het is een praktisch boek voor zorgverleners, leidinggevenden, staffunctionarissen, beleidsmakers en onderzoekers die betrokken zijn bij de optimalisering van de patiëntenzorg in Nederland.

Bij het boek zijn ook digitale verrijkingen beschikbaar, zoals samenvattingen van de hoofdstukken en toetsen met multiplechoicevragen en stellingen.

Michel Wensing is hoogleraar Gezondheidszorgonderzoek en Implementatiewetenschap aan de universiteit van Heidelberg, en tevens verbonden aan het Radboudumc. Richard Grol is emeritus hoogleraar Kwaliteit van Zorg aan de universiteiten van Nijmegen en Maastricht. 

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Michel Wensing, Richard Grol
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036817318
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
410

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99