Illegaal grondgebruik

Prijs € 49,00

Tijdelijk niet beschikbaar

L. van Leijen

Paperback | Februari 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Ilegaal Grondgebruik en Ruimte behandelt conflicten die ontstaan over de ligging van grenzen en eigendommen.Grond is van grote waarde voor particulieren, maar ook voor overheden. De overheid heeft veel grond in eigendom, bestemd voor het uitoefenen van haar taken: wegen, plantsoenen, scholen, winkelgebieden, enz. Niet alle grond die de overheid in eigendom heeft, kan meteen worden bebouwd of gebruikt voor zijn doel. Om allerlei redenen liggen veel stukken overheidsgrond er wat verlaten of zelfs braak bij. Vaak is er weinig sprake van bemoeienis van of onderhoud door de eigenaar en worden allerlei vreemde situaties ontstaan als oneigenlijke schuttingen, parkeerplaatsen of wegen. Als dit gebeurt zonder dat dit in de administratie is verwerkt of juridisch is geregeld, is sprake van »illegaal grondgebruik«.In een dichtbevolkt land als Nederland heeft iedereen buren en zijn er dus ook veel grenzen. En soms gaat het mis: blijkt de buurman op jouw grond te hebben gebouwd, staan hekken, schuttingen of hagen verkeerd en/of ontstaan er conflicten over de ligging van grenzen, eigendommen en wat dies meer zij. Dat is niet altijd te vermijden, maar met de juiste kennis wel op te lossen. Dit boek is een bijdrage aan het oplossen van dergelijke grensconflicten. Je vindt hier alles wat je moet weten over verjaring, het wettelijk kader, de rechtspraak en de toepassing van dat alles in de praktijk.ISBN: 9789491930232Auteur: mr. drs. Liesbeth van Leijen

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
L. van Leijen
Uitgever
Berghauser Pont Publishing
ISBN
9789491930232
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
261

Beschrijving

Ilegaal Grondgebruik en Ruimte behandelt conflicten die ontstaan over de ligging van grenzen en eigendommen.

Grond is van grote waarde voor particulieren, maar ook voor overheden. De overheid heeft veel grond in eigendom, bestemd voor het uitoefenen van haar taken: wegen, plantsoenen, scholen, winkelgebieden, enz. Niet alle grond die de overheid in eigendom heeft, kan meteen worden bebouwd of gebruikt voor zijn doel. Om allerlei redenen liggen veel stukken overheidsgrond er wat verlaten of zelfs braak bij. Vaak is er weinig sprake van bemoeienis van of onderhoud door de eigenaar en worden allerlei vreemde situaties ontstaan als oneigenlijke schuttingen, parkeerplaatsen of wegen. Als dit gebeurt zonder dat dit in de administratie is verwerkt of juridisch is geregeld, is sprake van »illegaal grondgebruik«.

In een dichtbevolkt land als Nederland heeft iedereen buren en zijn er dus ook veel grenzen. En soms gaat het mis: blijkt de buurman op jouw grond te hebben gebouwd, staan hekken, schuttingen of hagen verkeerd en/of ontstaan er conflicten over de ligging van grenzen, eigendommen en wat dies meer zij. Dat is niet altijd te vermijden, maar met de juiste kennis wel op te lossen. Dit boek is een bijdrage aan het oplossen van dergelijke grensconflicten. Je vindt hier alles wat je moet weten over verjaring, het wettelijk kader, de rechtspraak en de toepassing van dat alles in de praktijk.

ISBN: 9789491930232

Auteur: mr. drs. Liesbeth van Leijen

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
L. van Leijen
Uitgever
Berghauser Pont Publishing
ISBN
9789491930232
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
261

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99