Ik wil mijn kind terug

Prijs € 13,50

Uitverkocht

Arie van Driel

Paperback | Februari 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

IK WIL MIJN KIND TERUG - De nachtmerrie van Miriam is een brok in je keel boek.Ik wil mijn kind terug is het waargebeurde verhaal van Miriam, verteld aan en opgeschreven door schrijver/journalist Arie van Driel.Miriam Saleh werd op 1 januari 1988 in Mosul (Irak) geboren. Zij was vier jaar toen haar vader door de geheime politie van president en dictator Saddam Hussein werd opgepakt. Na zijn vrijlating vluchtte hij naar Nederland. Eind 2000 reisde zijn gezin - moeder, zeven dochters en een zoon - hem achterna. In haar woonplaats Delft leerde zij als 17-jarig schoolmeisje een 30-jarige landgenoot kennen, met wie zij na drie maanden trouwde. Voor Miriam was dat het begin van een ware nachtmerrie. Haar dertien jaar oudere man bedreigde en intimideerde haar en haar familie. Op reis in Tsjechië ontsnapte zij op het nippertje aan de dood. Hij dwong haar zelfs tot seks.Kort nadat zij waren getrouwd, werd zij zwanger. In het geheim pleegde zij abortus. Niet veel later werd zij opnieuw zwanger. Dit keer besloot zij om het kind te houden.Zeven maanden na de geboorte van haar zoon Ali durfde zij van haar man te scheiden. Op 22 november 2008 ontvoerde haar ex-man haar negen maanden oude baby naar Irak. Sindsdien heeft zij, op een paar vluchtige webcam beelden na, nooit meer iets van haar zoon vernomen. Zoekacties van familieleden en Interpol in Irak, Syrië, Noorwegen en Zweden leverden geen resultaten op.Op een geheim adres, ergens in Nederland, probeert Miriam haar leven weer op te pakken. Dat lukt haar moeizaam. Daarvoor is het verdriet van haar verloren zoon te groot. 'Ik stel mezelf regelmatig de vraag: Miriam, waarom leef je eigenlijk nog?'

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Arie van Driel
Uitgever
DiGi-Driel Biografie
ISBN
9789081604406
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2012
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
140

Beschrijving

IK WIL MIJN KIND TERUG - De nachtmerrie van Miriam is een brok in je keel boek.

Ik wil mijn kind terug is het waargebeurde verhaal van Miriam, verteld aan en opgeschreven door schrijver/journalist Arie van Driel.
Miriam Saleh werd op 1 januari 1988 in Mosul (Irak) geboren. Zij was vier jaar toen haar vader door de geheime politie van president en dictator Saddam Hussein werd opgepakt. Na zijn vrijlating vluchtte hij naar Nederland. Eind 2000 reisde zijn gezin - moeder, zeven dochters en een zoon - hem achterna.
In haar woonplaats Delft leerde zij als 17-jarig schoolmeisje een 30-jarige landgenoot kennen, met wie zij na drie maanden trouwde. Voor Miriam was dat het begin van een ware nachtmerrie. Haar dertien jaar oudere man bedreigde en intimideerde haar en haar familie. Op reis in Tsjechië ontsnapte zij op het nippertje aan de dood. Hij dwong haar zelfs tot seks.
Kort nadat zij waren getrouwd, werd zij zwanger. In het geheim pleegde zij abortus. Niet veel later werd zij opnieuw zwanger. Dit keer besloot zij om het kind te houden.
Zeven maanden na de geboorte van haar zoon Ali durfde zij van haar man te scheiden. Op 22 november 2008 ontvoerde haar ex-man haar negen maanden oude baby naar Irak. Sindsdien heeft zij, op een paar vluchtige webcam beelden na, nooit meer iets van haar zoon vernomen. Zoekacties van familieleden en Interpol in Irak, Syrië, Noorwegen en Zweden leverden geen resultaten op.
Op een geheim adres, ergens in Nederland, probeert Miriam haar leven weer op te pakken. Dat lukt haar moeizaam. Daarvoor is het verdriet van haar verloren zoon te groot. 'Ik stel mezelf regelmatig de vraag: Miriam, waarom leef je eigenlijk nog?'

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Arie van Driel
Uitgever
DiGi-Driel Biografie
ISBN
9789081604406
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2012
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
140

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99