Ik voel me zo lelijk

ingebeelde lelijkheid of body dismorphic disorder

Prijs € 27,25

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Bas van Heycop ten Ham

Paperback | April 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Je neus voelt als een pompoen, je huid als een maanlandschap, je oren krijg je maar niet goed bedekt, iedereen kan je inhammen zien of je benen voelen als boomstammen. Steeds ben je je pijnlijk bewust van je uiterlijk, uren breng je door voor de spiegel, allerlei camouflagetechnieken worden ingezet.Je zult je maar lelijk voelen, dan heb je echt een probleem. Je draagt je lelijke gevoel namelijk altijd met je mee, elke dag, in elke situatie. Ingebeelde lelijkheid, verstoorde lichaamsbeleving, body dysmorphic disorder (BDD), hoe je het ook wilt noemen, leuk is het niet. Een groot deel van de mensen met BDD komt in een isolement terecht. In dit boek wordt uit de doeken gedaan wat BDD is, hoe het zich kan uiten, welke bijkomende psychische en sociale problemen er kunnen ontstaan en hoe het te behandelen is. Na het lezen van dit boek kun je misschien eindelijk uit je schulp komen en iets aan die nare gevoelens over jezelf gaan doen.Dit boek verschijnt in de serie Zorgen voor jezelf.Over de auteur(s):Bas van Heycop ten Ham (1964) is klinisch psycholoog/psychotherapeut en cognitief gedragstherapeut VGCt. Hij was vele jaren werkzaam in de psychiatrie en behandelde onder anderen patiënten met depressie, angst- en dwangstoornissen, eetstoornissen, psychosomatische klachten en ADHD. Momenteel werkt hij vrijgevestigd in Zwolle en geeft hij les in de cognitieve gedragstherapie. Hij is mede-eindredacteur van de serie Zorgen voor jezelf.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Bas van Heycop ten Ham
Uitgever
Boom
ISBN
9789461057358
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
124

Beschrijving

Je neus voelt als een pompoen, je huid als een maanlandschap, je oren krijg je maar niet goed bedekt, iedereen kan je inhammen zien of je benen voelen als boomstammen. Steeds ben je je pijnlijk bewust van je uiterlijk, uren breng je door voor de spiegel, allerlei camouflagetechnieken worden ingezet.

Je zult je maar lelijk voelen, dan heb je echt een probleem. Je draagt je lelijke gevoel namelijk altijd met je mee, elke dag, in elke situatie. Ingebeelde lelijkheid, verstoorde lichaamsbeleving, body dysmorphic disorder (BDD), hoe je het ook wilt noemen, leuk is het niet. Een groot deel van de mensen met BDD komt in een isolement terecht. In dit boek wordt uit de doeken gedaan wat BDD is, hoe het zich kan uiten, welke bijkomende psychische en sociale problemen er kunnen ontstaan en hoe het te behandelen is. Na het lezen van dit boek kun je misschien eindelijk uit je schulp komen en iets aan die nare gevoelens over jezelf gaan doen.

Dit boek verschijnt in de serie Zorgen voor jezelf.

Over de auteur(s):
Bas van Heycop ten Ham (1964) is klinisch psycholoog/psychotherapeut en cognitief gedragstherapeut VGCt. Hij was vele jaren werkzaam in de psychiatrie en behandelde onder anderen patiënten met depressie, angst- en dwangstoornissen, eetstoornissen, psychosomatische klachten en ADHD. Momenteel werkt hij vrijgevestigd in Zwolle en geeft hij les in de cognitieve gedragstherapie. Hij is mede-eindredacteur van de serie Zorgen voor jezelf.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Bas van Heycop ten Ham
Uitgever
Boom
ISBN
9789461057358
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
124

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99