Ik raak alles kwijt - grote letter uitgave

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Marianne Asman

Paperback | November 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In Ik raak alles kwijt schetst Marianne Asman een ontroerend portret van haar vader, bij wie na een moeizame zoektocht door de zorg frontotemporale dementie wordt vastgesteld. Vanaf de diagnose tot aan haar vaders dood begeleidt ze hem liefdevol. Ze volgt zijn ziekteproces op de voet en probeert, wanneer hij afhankelijk van de omgeving wordt, hulp te krijgen. Ze krijgt te maken met de 'eilandjesmentaliteit' in de gezondheidszorg en ziet de familieverhoudingen scherp bevestigd. Uiteindelijk staat ze, samen met haar moeder, alleen aan het bed van haar vader. Openhartig vertelt ze over haar ervaringen en de uitputtingsslag als mantelzorger - hoe kun je staande blijven in de zorgrelatie? - en biedt daarmee medemantelzorgers een steun in de rug. Tegelijkertijd reikt ze informatie aan over het ziekteproces en het verloop ervan, de soort dementie, het omgaan met gedragsproblemen en geheugenstoornissen, en de rol van de professionals, zorgaanbieders en beleidsmakers. Een indringend verhaal, en herkenbaar voor iedereen die met dementie te maken heeft als getroffene, familielid of partner, of als professional. Marianne Asman is orthopedagoog en werkt als zelfstandig adviseur en trainster op het gebied van sociale vaardigheden en faalangstreductie. Ze begeleidt individuen en groepen bij uiteenlopende problemen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marianne Asman
Uitgever
Oorsprong, Uitgeverij
ISBN
9789461011718
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2013
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
186

Beschrijving

In Ik raak alles kwijt schetst Marianne Asman een ontroerend portret van haar vader, bij wie na een moeizame zoektocht door de zorg frontotemporale dementie wordt vastgesteld. Vanaf de diagnose tot aan haar vaders dood begeleidt ze hem liefdevol. Ze volgt zijn ziekteproces op de voet en probeert, wanneer hij afhankelijk van de omgeving wordt, hulp te krijgen. Ze krijgt te maken met de 'eilandjesmentaliteit' in de gezondheidszorg en ziet de familieverhoudingen scherp bevestigd. Uiteindelijk staat ze, samen met haar moeder, alleen aan het bed van haar vader.
Openhartig vertelt ze over haar ervaringen en de uitputtingsslag als mantelzorger - hoe kun je staande blijven in de zorgrelatie? - en biedt daarmee medemantelzorgers een steun in de rug. Tegelijkertijd reikt ze informatie aan over het ziekteproces en het verloop ervan, de soort dementie, het omgaan met gedragsproblemen en geheugenstoornissen, en de rol van de professionals, zorgaanbieders en beleidsmakers.
Een indringend verhaal, en herkenbaar voor iedereen die met dementie te maken heeft als getroffene, familielid of partner, of als professional.
Marianne Asman is orthopedagoog en werkt als zelfstandig adviseur en trainster op het gebied van sociale vaardigheden en faalangstreductie. Ze begeleidt individuen en groepen bij uiteenlopende problemen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marianne Asman
Uitgever
Oorsprong, Uitgeverij
ISBN
9789461011718
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2013
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
186

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99