Ik ben verdwaald

dementie. wat is dat?

Prijs € 14,45

Uitverkocht

Aart Hoogerwerf

Paperback | Augustus 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Aart Hoogerwerf: "Het is een misverstand te denken dat het bij dementieom een soort eenheidsdiagnose zou gaan. In dit boek heb ikde vele kleurschakeringen van dementie beschreven. Diezijn zo afwisselend dat iedere ontmoeting met een dementmens een unieke gebeurtenis is."Een toenemend aantal mensen krijgt te maken met ouderen die lijden aan dementie. Niet alleen familieleden en verzorgenden, maar ook vrijwilligers en beleidsmakers in de ouderenzorg.Zij komen vragen tegen zoals: Wat is dat toch, dementie. Is vergeetachtigheid het begin van dementie? Worden we allemaal dement als we ouder worden? Hoe kunnen we het voorkomen en is er iets aan te doen? Hoe moeten we omgaan met dementerende mensen? Wie beslist als ik niet meer kan beslissen?Antwoorden op deze en andere vragen vindt de lezer in dit boek, geschreven door Aart Hoogerwerf, die vele jaren verpleeghuisarts en geneesheer-directeur van het Verpleeghuis in Zutphen was.Samenvattend zou je kunnen zeggen dat de demente mens zich gedraagt als iemand die verdwaald is. Die omschrijving is afkomstig van een dementerende verpleeghuispatiënt die in een brief schreef:'Beste Piet, ik ben verdwaald, haal me hier uit...' Deze brief was aanleiding voor de titel van dit boeken is in zijn geheel bij het voorwoord gepubliceerd.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Aart Hoogerwerf
Uitgever
Tijmen Pers
ISBN
9789079518050
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2015
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
120

Beschrijving

Aart Hoogerwerf:
"Het is een misverstand te denken dat het bij dementie
om een soort eenheidsdiagnose zou gaan. In dit boek heb ik
de vele kleurschakeringen van dementie beschreven. Die
zijn zo afwisselend dat iedere ontmoeting met een dement
mens een unieke gebeurtenis is."

Een toenemend aantal mensen krijgt te maken met ouderen die lijden aan dementie. Niet alleen familieleden en verzorgenden, maar ook vrijwilligers en beleidsmakers in de ouderenzorg.
Zij komen vragen tegen zoals: Wat is dat toch, dementie. Is vergeetachtigheid het begin van dementie? Worden we allemaal dement als we ouder worden? Hoe kunnen we het voorkomen en is er iets aan te doen? Hoe moeten we omgaan met dementerende mensen? Wie beslist als ik niet meer kan beslissen?
Antwoorden op deze en andere vragen vindt de lezer in dit boek, geschreven door Aart Hoogerwerf, die vele jaren verpleeghuisarts en geneesheer-directeur van het Verpleeghuis in Zutphen was.
Samenvattend zou je kunnen zeggen dat de demente mens zich gedraagt als iemand die verdwaald is. Die omschrijving is afkomstig van een dementerende verpleeghuispatiënt die in een brief schreef:
'Beste Piet, ik ben verdwaald, haal me hier uit...' Deze brief was aanleiding voor de titel van dit boek
en is in zijn geheel bij het voorwoord gepubliceerd.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Aart Hoogerwerf
Uitgever
Tijmen Pers
ISBN
9789079518050
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2015
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
120

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99