Iedereen krijgt klappen (e-Book)

Prijs € 1,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Khalid Boudou

EPUB met digitaal watermerk | April 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De 17-jarige Taha hij noemt zichzelf het liefst Mr T. heeft één belangrijk doel: hij is vastberaden om iets van zijn leven te maken. Hij is klaar met de criminele vrienden van zijn moeder. Door een van hen was hij zelfs in een jeugdinrichting beland. Taha wil voorgoed afrekenen met zijn milieu. Samen met de oude trainer Mickey bokst hij zich een weg naar de top. Hij is zo goed dat hij wordt geselecteerd voor de Europese kampioenschappen. Maar dan gebeurt er iets waardoor zijn leven een compleet andere wending neemt. Hij komt in een keiharde drugsoorlog terecht en Taha moet nu laten zien waar hij werkelijk voor staatIedereen krijgt klappen is een snelle humoristische Young adult-roman, geschreven in de filmische actiestijl van Pizzamaffia. Khalid Boudou schreef een verhaal over jongeren uit gezinnen waarin volwassenen maar niet volwassen willen worden; over jongeren die zich ondanks hun omgeving blijven dromen van een ander leven. Iedereen krijgt klappen is een ode aan alle sterke jongens en meisjes.Mickey heeft mij proberen te overtuigen dat een slecht begin niet per se een slecht leven hoeft te betekenen. Soms kan het zelfs meer opleveren, zei hij. Maar lastig wordt het wel, weet ik nu. Je komt langzamer vooruit en je moet meer verleidingen weerstaan. Je moet hard knokken om het goede uiteindelijk te kunnen zien. Ik probeerde me letterlijk vooruit te boksen. Het ging goed. Het ging hard, het ging geweldig. Ik zat in de juiste flow. Ik waande me Superman. Ik zag even het licht. Tot dat ongeluk. Daarna ging alles stuk. Toen wist ik: ik ben geboren om klappen te krijgen.Khalid Boudou werd in één klap beroemd met zijn debuutroman Het Schnitzelparadijs, waarvoor hij het Gouden Ezelsoor voor bestverkochte debuut ontving. De gelijknamige film werd eveneens een groot succes. Zijn Young adult-roman Pizzamaffia werd bekroond met de Debuutprijs van de Jonge Jury en is verfilmd. Khalid bezoekt veel scholen om lezingen, workshops en optredens te geven. Met zijn humoristische schrijfstijl en optredens weet hij veel jongeren aan te spreken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Khalid Boudou
Uitgever
Moon
ISBN
9789048815616
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2013
Bestandsgrootte
896474 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
163

Beschrijving

De 17-jarige Taha hij noemt zichzelf het liefst Mr T. heeft één belangrijk doel: hij is vastberaden om iets van zijn leven te maken. Hij is klaar met de criminele vrienden van zijn moeder. Door een van hen was hij zelfs in een jeugdinrichting beland. Taha wil voorgoed afrekenen met zijn milieu. Samen met de oude trainer Mickey bokst hij zich een weg naar de top. Hij is zo goed dat hij wordt geselecteerd voor de Europese kampioenschappen. Maar dan gebeurt er iets waardoor zijn leven een compleet andere wending neemt. Hij komt in een keiharde drugsoorlog terecht en Taha moet nu laten zien waar hij werkelijk voor staat

Iedereen krijgt klappen is een snelle humoristische Young adult-roman, geschreven in de filmische actiestijl van Pizzamaffia. Khalid Boudou schreef een verhaal over jongeren uit gezinnen waarin volwassenen maar niet volwassen willen worden; over jongeren die zich ondanks hun omgeving blijven dromen van een ander leven. Iedereen krijgt klappen is een ode aan alle sterke jongens en meisjes.

Mickey heeft mij proberen te overtuigen dat een slecht begin niet per se een slecht leven hoeft te betekenen. Soms kan het zelfs meer opleveren, zei hij. Maar lastig wordt het wel, weet ik nu. Je komt langzamer vooruit en je moet meer verleidingen weerstaan. Je moet hard knokken om het goede uiteindelijk te kunnen zien. Ik probeerde me letterlijk vooruit te boksen. Het ging goed. Het ging hard, het ging geweldig. Ik zat in de juiste flow. Ik waande me Superman. Ik zag even het licht. Tot dat ongeluk. Daarna ging alles stuk. Toen wist ik: ik ben geboren om klappen te krijgen.

Khalid Boudou werd in één klap beroemd met zijn debuutroman Het Schnitzelparadijs, waarvoor hij het Gouden Ezelsoor voor bestverkochte debuut ontving. De gelijknamige film werd eveneens een groot succes. Zijn Young adult-roman Pizzamaffia werd bekroond met de Debuutprijs van de Jonge Jury en is verfilmd. Khalid bezoekt veel scholen om lezingen, workshops en optredens te geven. Met zijn humoristische schrijfstijl en optredens weet hij veel jongeren aan te spreken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Khalid Boudou
Uitgever
Moon
ISBN
9789048815616
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2013
Bestandsgrootte
896474 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
163

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99