Iedereen doet het met iedereen

van Einsteins relativiteit tot onderlinge verbondenheid

Prijs € 19,95

Uitverkocht

A. Evers

Paperback | Juni 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Ruimte, tijd, materie, energie, leven, kennis en bewustzijn hebben veel meer met elkaar te maken dan in eerste instantie lijkt. Einstein liet al zien dat materie opgebouwd is uit energie en dat als je heel snel door de ruimte gaat, je tijd dan trager verloopt. Tijd en ruimte bestaan niet echt, maar zijn spelregels van dit universum. Een universum dat opgebouwd is uit niets anders dan energie. In dit boek volg ik de theorieën van Einstein en van anderen na hem, waaruit langzaam duidelijk wordt dat achter deze energie een soort oerbewustzijn schuilgaat. Eigenlijk is dit bewustzijn de bron van alles. Vanuit bewustzijn is ruimte, tijd, leven en materie ontstaan. Ons leven is in feite een representatie van een stukje van dit bewustzijn. Je kennis, ervaringen en datgene wie je bent, zit niet in je lijf ofergens tussen je hersenen, maar is onderdeel van dit algehele bewustzijn. En zo zijn we allemaal met elkaar verbonden. Als ik jou help, dan help ik ook mezelf. Dit lijkt vaag, maar ik maak het heel concreet.Welke wetenschappelijke onderbouwing is er voor deze stellingen? En hoe werkt dat dan? Wat is een gezond lichaam dan eigenlijk? Hoe kunnen we zijn wie we zijn? Hoe interacteert mijn lichaam dan met mijn bewustzijn? Welke functie hebben onze hersenen hierbij? Welke relatie bestaat er tussen jouw bewustzijn en mijn bewustzijn? En wat gebeurt er dan met ons na onze dood? Dit boek geeft antwoord op deze en vele andere vragen. Ik weet niet of deze antwoorden de absolute waarheid zijn. Maar er zijn veel vreemde en bizarre biologische, natuurkundige en chemische verschijnselen die wetenschappelijk aangetoond zijn en ik ken geen betere verklaringen en antwoorden hiervoor dan die in dit boek genoemd zijn. Ik beloof je dat na het lezen van dit boek je kijk op de wereld, op jezelf en op alles om je heen niet meer hetzelfde is als voorheen.Er is geen voorkennis nodig om dit boek te kunnen volgen. Ik begin bij het begin. De lezer hoeft mij ook niet op mijn blauwe ogen te geloven. Veelvuldig wordt verwezen naar literatuur ter onderbouwing en validatie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
A. Evers
Uitgever
U2pi BV
ISBN
9789087592004
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2011
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
145

Beschrijving

Ruimte, tijd, materie, energie, leven, kennis en bewustzijn hebben veel meer met elkaar te maken dan in eerste instantie lijkt.

Einstein liet al zien dat materie opgebouwd is uit energie en dat als je heel snel door de ruimte gaat, je tijd dan trager verloopt. Tijd en ruimte bestaan niet echt, maar zijn spelregels van dit universum. Een universum dat opgebouwd is uit niets anders dan energie. In dit boek volg ik de theorieën van Einstein en van anderen na hem, waaruit langzaam duidelijk wordt dat achter deze energie een soort oerbewustzijn schuilgaat. Eigenlijk is dit bewustzijn de bron van alles. Vanuit bewustzijn is ruimte, tijd, leven en materie ontstaan. Ons leven is in feite een representatie van een stukje van dit bewustzijn. Je kennis, ervaringen en datgene wie je bent, zit niet in je lijf of
ergens tussen je hersenen, maar is onderdeel van dit algehele bewustzijn. En zo zijn we allemaal met elkaar verbonden. Als ik jou help, dan help ik ook mezelf. Dit lijkt vaag, maar ik maak het heel concreet.
Welke wetenschappelijke onderbouwing is er voor deze stellingen? En hoe werkt dat dan? Wat is een gezond lichaam dan eigenlijk? Hoe kunnen we zijn wie we zijn? Hoe interacteert mijn lichaam dan met mijn bewustzijn? Welke functie hebben onze hersenen hierbij? Welke relatie bestaat er tussen jouw bewustzijn en mijn bewustzijn? En wat gebeurt er dan met ons na onze dood?

Dit boek geeft antwoord op deze en vele andere vragen. Ik weet niet of deze antwoorden de absolute waarheid zijn. Maar er zijn veel vreemde en bizarre biologische, natuurkundige en chemische verschijnselen die wetenschappelijk aangetoond zijn en ik ken geen betere verklaringen en antwoorden hiervoor dan die in dit boek genoemd zijn. Ik beloof je dat na het lezen van dit boek je kijk op de wereld, op jezelf en op alles om je heen niet meer hetzelfde is als voorheen.

Er is geen voorkennis nodig om dit boek te kunnen volgen. Ik begin bij het begin. De lezer hoeft mij ook niet op mijn blauwe ogen te geloven. Veelvuldig wordt verwezen naar literatuur ter onderbouwing en validatie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
A. Evers
Uitgever
U2pi BV
ISBN
9789087592004
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2011
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
145

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99