Iain Matthews Thro’ my eyes/a memoir

Prijs € 29,95

Uitverkocht

November 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het zijn de swingende jaren zestig en een jongeman laat een alledaags Noordelijk leven achter en vertrekt naar Londen. Hij landt smack schar in het midden van Carnaby Street. Binnen een paar maanden zit hij in een band en een jaar later wordt hij uitgenodigd auditie te doen voor Fairport Convention. Hij deelt eerst vocale taken met Judy Dyble en vervolgens met Sandy Denny in misschien wel de grootste line-up van die veel geliefde band van folk-rock pioniers.In 1970 vormt hij Matthews Southern Comfort en heeft hij een internationale hit met een arrangement van de tegencultuur-klassieker 'Woodstock' van Joni Mitchell. Met de ultieme earworm nog steeds hoog in de hitlijsten, loopt Iain de band uit en brengt na slechts enkele maanden van reflectie het klassieke album If You Saw Thro 'My Eyes uit. Vervolgens stelt hij samen met Andy Roberts de zeer gerespecteerde Plainsong samen. Ze maken slechts één LP, de veelgeprezen In Search van Amelia Earhart. Iain maakt vervolgens van de gelegenheid gebruik om naar Californië te verhuizen om interesse te hebben in de opkomende singer-songwriter-beweging in West Coast. Hij doorkruist de States voor de volgende dertig jaar, eerst als een belangrijke labelartiest, aanvankelijk met Elektra en vervolgens Columbia, en uiteindelijk als een troubadour van de laatste dag met een gitaar en een pick-up truck.Terug in Europa sinds het begin van het millennium, vestigt Iain zich eindelijk bij een vrouw en een gezin, maar blijft de muze najagen. Still nog steeds bezeten van een van de grootste mannelijke zangstemmen die Groot-Brittannië ooit produceerde, is Matthews nu in zijn zesde decennium als een professionele muzikant. Hij heeft een boeiende memoires geschreven over een leven op de weg, in de studio en thuis. Het is een verhaal over muziek, reizen, het leven en wat het ons aandoet, door de ogen van een van onze meest duurzame singer-songwriters.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Coast To Coast Music Group B.V.
ISBN
9781901927757
Bindwijze
Publicatiedatum
November 2018
Categorie
Algemeen

Beschrijving

Het zijn de swingende jaren zestig en een jongeman laat een alledaags Noordelijk leven achter en vertrekt naar Londen. Hij landt smack schar in het midden van Carnaby Street. Binnen een paar maanden zit hij in een band en een jaar later wordt hij uitgenodigd auditie te doen voor Fairport Convention. Hij deelt eerst vocale taken met Judy Dyble en vervolgens met Sandy Denny in misschien wel de grootste line-up van die veel geliefde band van folk-rock pioniers.

In 1970 vormt hij Matthews Southern Comfort en heeft hij een internationale hit met een arrangement van de tegencultuur-klassieker 'Woodstock' van Joni Mitchell. Met de ultieme earworm nog steeds hoog in de hitlijsten, loopt Iain de band uit en brengt na slechts enkele maanden van reflectie het klassieke album If You Saw Thro 'My Eyes uit. Vervolgens stelt hij samen met Andy Roberts de zeer gerespecteerde Plainsong samen. Ze maken slechts één LP, de veelgeprezen In Search van Amelia Earhart. Iain maakt vervolgens van de gelegenheid gebruik om naar Californië te verhuizen om interesse te hebben in de opkomende singer-songwriter-beweging in West Coast. Hij doorkruist de States voor de volgende dertig jaar, eerst als een belangrijke labelartiest, aanvankelijk met Elektra en vervolgens Columbia, en uiteindelijk als een troubadour van de laatste dag met een gitaar en een pick-up truck.

Terug in Europa sinds het begin van het millennium, vestigt Iain zich eindelijk bij een vrouw en een gezin, maar blijft de muze najagen. Still nog steeds bezeten van een van de grootste mannelijke zangstemmen die Groot-Brittannië ooit produceerde, is Matthews nu in zijn zesde decennium als een professionele muzikant. Hij heeft een boeiende memoires geschreven over een leven op de weg, in de studio en thuis. Het is een verhaal over muziek, reizen, het leven en wat het ons aandoet, door de ogen van een van onze meest duurzame singer-songwriters.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Coast To Coast Music Group B.V.
ISBN
9781901927757
Bindwijze
Publicatiedatum
November 2018
Categorie
Algemeen

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99