Huurrecht Woonruimte

Prijs € 47,25

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

M. van Schie, H.M. Hielkema, G. Stellema-Emerencia, T.A. Nieuwenhuijsen

Paperback | Augustus 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Acht ervaren juristen bespreken de inhoud en strekking van het huurrecht voor woonruimte. In deze 7e geheel herziene druk is het nieuws van de laatste jaren verwerkt, zoals:1) Wetswijzigingen met betrekking tot het woningwaarderingsstelsel, het huurprijzenrecht, het Besluit Servicekosten en de rol van de huurcommissie. Introductie van de Warmtewet, nieuwe parameters op het gebied van huurbeleid en huurtoeslag, de WMO 2015, de Huisvestingswet 2014, de Woningwet 2015 en wijziging van de Overlegwet.2) Nieuwe jurisprudentie over gebruiksovereenkomsten (in relatie tot vergoedingen), bemiddelingskosten en short stay verhuur. Asbestsanering blijft een thema, zoals ook hygiëne in het bijzonder: bedwantsen in de woning! Over renovatie voegden we de nieuwste jurisprudentie toe: wanneer gaat groot onderhoud over in renovatie en wanneer is een verhuiskostenvergoeding verplicht?3) Op het gebied van huurprijzen en servicekosten werden we overstelpt door wetswijzigingen: energielabel werd energie-index. serviceflat werd zorgwoning, WOZ in het WWS, enzovoorts. Voortaan behandelt hoofdstuk 13 woningwaardering, huurprijzen en huurbeleid. De onderwerpen Nutsvoorzieningen, servicekosten en de Warmtewet bespreken we in het nieuwe hoofdstuk 14.4) Woningcorporaties zijn gedwongen tot ingrijpende hervormingen, dat blijkt duidelijk uit de Woningwet 2015 en uit wijzigingen van de Overlegwet. Sturing van de overheid kreeg eveneens meer ruimte via de Huisvestingswet 2014 en wijziging van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek, die nu ook in kleinere steden toepasselijk is. Dat wil zeggen: wanneer daar sprake is van een probleemcumulatiegebied.Huurrecht woonruimte is toegankelijk, compleet en actueel. Registers met trefwoorden en jurisprudentie zijn verbeterd. Huurrecht woonruimte is geschreven voor juristen en niet-juristen, die in hun dagelijkse praktijk uiteenlopende vragen op het gebied van huurrecht tegenkomen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M. van Schie, H.M. Hielkema, G. Stellema-Emerencia, T.A. Nieuwenhuijsen
Uitgever
Sdu B.V.
ISBN
9789012395410
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
420

Beschrijving

Acht ervaren juristen bespreken de inhoud en strekking van het huurrecht voor woonruimte. In deze 7e geheel herziene druk is het nieuws van de laatste jaren verwerkt, zoals:
1) Wetswijzigingen met betrekking tot het woningwaarderingsstelsel, het huurprijzenrecht, het Besluit Servicekosten en de rol van de huurcommissie. Introductie van de Warmtewet, nieuwe parameters op het gebied van huurbeleid en huurtoeslag, de WMO 2015, de Huisvestingswet 2014, de Woningwet 2015 en wijziging van de Overlegwet.
2) Nieuwe jurisprudentie over gebruiksovereenkomsten (in relatie tot vergoedingen), bemiddelingskosten en short stay verhuur. Asbestsanering blijft een thema, zoals ook hygiëne in het bijzonder: bedwantsen in de woning! Over renovatie voegden we de nieuwste jurisprudentie toe: wanneer gaat groot onderhoud over in renovatie en wanneer is een verhuiskostenvergoeding verplicht?
3) Op het gebied van huurprijzen en servicekosten werden we overstelpt door wetswijzigingen: energielabel werd energie-index. serviceflat werd zorgwoning, WOZ in het WWS, enzovoorts. Voortaan behandelt hoofdstuk 13 woningwaardering, huurprijzen en huurbeleid. De onderwerpen Nutsvoorzieningen, servicekosten en de Warmtewet bespreken we in het nieuwe hoofdstuk 14.
4) Woningcorporaties zijn gedwongen tot ingrijpende hervormingen, dat blijkt duidelijk uit de Woningwet 2015 en uit wijzigingen van de Overlegwet. Sturing van de overheid kreeg eveneens meer ruimte via de Huisvestingswet 2014 en wijziging van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek, die nu ook in kleinere steden toepasselijk is. Dat wil zeggen: wanneer daar sprake is van een probleemcumulatiegebied.

Huurrecht woonruimte is toegankelijk, compleet en actueel. Registers met trefwoorden en jurisprudentie zijn verbeterd. Huurrecht woonruimte is geschreven voor juristen en niet-juristen, die in hun dagelijkse praktijk uiteenlopende vragen op het gebied van huurrecht tegenkomen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M. van Schie, H.M. Hielkema, G. Stellema-Emerencia, T.A. Nieuwenhuijsen
Uitgever
Sdu B.V.
ISBN
9789012395410
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
420

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99