Hot

Life in the Australian outback

Prijs € 34,50

Uitverkocht

Thijs Heslenfeld

Hardback | November 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Eén man, een four-wheel drive en tienduizend kilometer uitgestrekte leegte. Dat zijn de eenvoudige basisingrediënten van ‘Hot – life in the Australian outback’, het nieuwe fotoboek van de Nederlandse reisfotograaf Thijs Heslenfeld. ‘Hot’ is de opvolger van het succesvolle ‘Cold – sailing to Antarctica’, één van de best verkochte Nederlandse fotoboeken van 2008. De speciale website www.hot-the-book.com geeft een voorproefje van de prachtige beelden in het boek. “De outback is een wereld zonder geld, mobiele telefoons of verkeerslichten”, vertelt de fotograaf. “Alle zaken die ons leven hier regelen en bepalen, zijn daar van nul en generlei waarde. De financiële crisis bestáát er simpelweg niet. Niemand weet hoe hoog de Dow Jones staat of welke jurk Paris Hilton gisteravond droeg. En als je hier in de problemen komt, heb je niks aan een creditcard.” “Dit is één van de weinige plaatsen op aarde waar de natuur nog helemaal z'n gang kan gaan. Mensen zijn er nauwelijks; hier moet je het zelf regelen. Als je door een slang gebeten wordt, ga je dood. En als je over de kop slaat, kan het dagen duren voordat iemand je vindt - zo simpel is het. Maar juist die eenvoud en eigen verantwoordelijkheid brachten me heel dichtbij de natuur en mezelf. Dat zijn precies de dingen die ik hier zo mis.” Net als ‘Cold’ is ook ‘Hot’ een meeslepend overzicht van alles wat hem onderweg raakte. Mensen, wilde dieren, insecten, de horizon en de fantastische luchten. Heslenfeld: “Het is de outback zoals ‘ie echt is: prachtig, puur, maar ook keihard en levensgevaarlijk. De beelden gaan over de schoonheid van het leven daar. Een verhaal van ongekende vrijheid, maar ook van ongekende verlatenheid – precies zoals ik het beleefd heb.” ‘Hot - life in the Australian outback’ tekst en fotografie Thijs Heslenfeld 184 pagina’s full colour, gebonden Gedrukt op 3 soorten kwaliteitspapier bij Veenman Drukkers, Rotterdam 210 x 265 mm ISBN 9789081247023 Prijs € 39,50 Uitgegeven door Oost West Thijs Best www.hot-the-book.com

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Thijs Heslenfeld
Uitgever
Oost West Thijs Best
ISBN
9789081247023
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2009
Categorie
Overig
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
188

Beschrijving

Eén man, een four-wheel drive en tienduizend kilometer uitgestrekte leegte. Dat zijn de eenvoudige basisingrediënten van ‘Hot – life in the Australian outback’, het nieuwe fotoboek van de Nederlandse reisfotograaf Thijs Heslenfeld. ‘Hot’ is de opvolger van het succesvolle ‘Cold – sailing to Antarctica’, één van de best verkochte Nederlandse fotoboeken van 2008. De speciale website www.hot-the-book.com geeft een voorproefje van de prachtige beelden in het boek.

“De outback is een wereld zonder geld, mobiele telefoons of verkeerslichten”, vertelt de fotograaf. “Alle zaken die ons leven hier regelen en bepalen, zijn daar van nul en generlei waarde. De financiële crisis bestáát er simpelweg niet. Niemand weet hoe hoog de Dow Jones staat of welke jurk Paris Hilton gisteravond droeg. En als je hier in de problemen komt, heb je niks aan een creditcard.”

“Dit is één van de weinige plaatsen op aarde waar de natuur nog helemaal z'n gang kan gaan. Mensen zijn er nauwelijks; hier moet je het zelf regelen. Als je door een slang gebeten wordt, ga je dood. En als je over de kop slaat, kan het dagen duren voordat iemand je vindt - zo simpel is het. Maar juist die eenvoud en eigen verantwoordelijkheid brachten me heel dichtbij de natuur en mezelf. Dat zijn precies de dingen die ik hier zo mis.”

Net als ‘Cold’ is ook ‘Hot’ een meeslepend overzicht van alles wat hem onderweg raakte. Mensen, wilde dieren, insecten, de horizon en de fantastische luchten. Heslenfeld: “Het is de outback zoals ‘ie echt is: prachtig, puur, maar ook keihard en levensgevaarlijk. De beelden gaan over de schoonheid van het leven daar. Een verhaal van ongekende vrijheid, maar ook van ongekende verlatenheid – precies zoals ik het beleefd heb.”

‘Hot - life in the Australian outback’
tekst en fotografie Thijs Heslenfeld
184 pagina’s full colour, gebonden
Gedrukt op 3 soorten kwaliteitspapier bij Veenman Drukkers, Rotterdam
210 x 265 mm
ISBN 9789081247023
Prijs € 39,50
Uitgegeven door Oost West Thijs Best

www.hot-the-book.com

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Thijs Heslenfeld
Uitgever
Oost West Thijs Best
ISBN
9789081247023
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2009
Categorie
Overig
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
188

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99