Hooijmaaijers - ontwikkelingspsychologie

Prijs € 36,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

T. Hooijmaaijers, T. Stokhof, F.C. Verhulst

Paperback | December 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Waarom wil iemand leerkracht in het basisonderwijs worden, een beroep waarin kinderen centraal staan? Met kinderen werken, ze begeleiden en stimuleren is blijkbaar boeiend, aantrekkelijk en uitdagend. Er speelt zich in de basisschoolperiode dan ook enorm veel af op het gebied van leren, evenals op sociaal en emotioneel gebied. Kennis van de processen die zich in de basisschoolperiode voltrekken is voor de (aankomend) leerkracht dan ook essentieel.'Ontwikkelingspsychologie voor leerkrachten basisonderwijs' biedt deze kennis op een manier die dicht bij de dagelijkse praktijk op de basisschool staat. In de tekst en in het digitale lesmateriaal op www.lerarencampus.nl staan herkenbare voorbeelden en opdrachten over echte kinderen, vanuit de praktijk van het onderwijs en daarvoor ook direct toepasbaar. De theorie is deels gebaseerd op het succesvolle boek De ontwikkeling van het kind van Frank C. Verhulst. Per leeftijdsfase (kleuter, 6-9 jaar en 9-12 jaar) bespreken de auteurs de belangrijkste ontwikkelingen op fysiek, sociaal-emotioneel en cognitief gebied.Nieuw in de 3e herziene druk bij Ontwikkelingstheorieën in het kort:- Eveline Crone en de neurocognitieve ontwikkelingspsychologie- Carol Dweck met betrekking tot Mindsetting- De WEIRDblik van ontwikkelingspsychologen.Gebleven zijn de autobiografische insteek en het werken met portfolio's op twee niveau's: dat van studenten en van basisschoolkinderen. Hiermee biedt Ontwikkelingspsychologie voor leerkrachten basisonderwijs de docente aanknopingspunten om samen met de student te reflecteren op zijn/haar ontwikkeling en de studenten leren hetzelfde met kinderen te doen.Een uitstekend boek voor pabo-studenten, maar ook zeer bruikbaar voor leerkrachten die al langer in het basisonderwijs werkzaam zijn.Extra digitaal materiaal bij dit boek is gratis beschikbaar via Lerarencampus.Om het materiaal te kunnen bekijken en gebruiken dien je een (gratis) account op Lerarencampus.nl te hebben of aan te maken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
T. Hooijmaaijers, T. Stokhof, F.C. Verhulst
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023254348
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
284

Beschrijving

Waarom wil iemand leerkracht in het basisonderwijs worden, een beroep waarin kinderen centraal staan? Met kinderen werken, ze begeleiden en stimuleren is blijkbaar boeiend, aantrekkelijk en uitdagend. Er speelt zich in de basisschoolperiode dan ook enorm veel af op het gebied van leren, evenals op sociaal en emotioneel gebied. Kennis van de processen die zich in de basisschoolperiode voltrekken is voor de (aankomend) leerkracht dan ook essentieel.

'Ontwikkelingspsychologie voor leerkrachten basisonderwijs' biedt deze kennis op een manier die dicht bij de dagelijkse praktijk op de basisschool staat. In de tekst en in het digitale lesmateriaal op www.lerarencampus.nl staan herkenbare voorbeelden en opdrachten over echte kinderen, vanuit de praktijk van het onderwijs en daarvoor ook direct toepasbaar. De theorie is deels gebaseerd op het succesvolle boek De ontwikkeling van het kind van Frank C. Verhulst. Per leeftijdsfase (kleuter, 6-9 jaar en 9-12 jaar) bespreken de auteurs de belangrijkste ontwikkelingen op fysiek, sociaal-emotioneel en cognitief gebied.

Nieuw in de 3e herziene druk bij Ontwikkelingstheorieën in het kort:
- Eveline Crone en de neurocognitieve ontwikkelingspsychologie
- Carol Dweck met betrekking tot Mindsetting
- De WEIRDblik van ontwikkelingspsychologen.

Gebleven zijn de autobiografische insteek en het werken met portfolio's op twee niveau's: dat van studenten en van basisschoolkinderen. Hiermee biedt Ontwikkelingspsychologie voor leerkrachten basisonderwijs de docente aanknopingspunten om samen met de student te reflecteren op zijn/haar ontwikkeling en de studenten leren hetzelfde met kinderen te doen.

Een uitstekend boek voor pabo-studenten, maar ook zeer bruikbaar voor leerkrachten die al langer in het basisonderwijs werkzaam zijn.

Extra digitaal materiaal bij dit boek is gratis beschikbaar via Lerarencampus.
Om het materiaal te kunnen bekijken en gebruiken dien je een (gratis) account op Lerarencampus.nl te hebben of aan te maken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
T. Hooijmaaijers, T. Stokhof, F.C. Verhulst
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023254348
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
284

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99