Hoofdpijn

feiten en casuïstiek

Prijs € 41,50

Uitverkocht

P.A.T. Carbaat

Paperback | December 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hoofdpijn is een van de meest voorkomende neurologische klachten. Medische professionals als huisartsen, neurologen, fysiotherapeuten en verpleegkundigen worden vaak geconfronteerd met deze moeilijke klinische probleemstelling. Aan hoofdpijn kunnen vele oorzaken ten grondslag liggen. Hoofdpijn kan een uiting zijn van betrekkelijk onschuldige tot zeer ernstige aandoeningen en een zorgvuldige diagnose is dan van het grootste belang. De neuroloog Pjotr Carbaat is een van de hoofdpijnspecialisten in Nederland. In Hoofdpijn. Feiten en casuïstiek biedt hij concrete handvatten voor betrouwbare diagnostiek. Hij vertrekt daarbij zoveel mogelijk vanuit de rijke casuïstiek die zijn eigen praktijk biedt. Op een unieke, soms ongewone manier, weet de auteur het brede begrip hoofdpijn terug te brengen tot essenties die werkbaar zijn in de klinische praktijk. In deze uitgave is er bijzondere aandacht voor migraine, een van de meest belastende vormen van hoofdpijn. Maar ook wordt uitgebreid stilgestaan bij patiëntgroepen als kinderen, ouderen en vrouwen waarbij hoofdpijn -of de diagnose daarvan- een afwijkende benadering kan vragen. Hoofdpijn. Feiten en casuïstiek is niet alleen een nuttige en praktijkgerichte uitgave. Het is ook gewoon een prettig leesbaar boek door herkenbare -en origineel opgetekende- verhalen uit de praktijk.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
P.A.T. Carbaat
Uitgever
Prelum Uitgevers
ISBN
9789085620617
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Beschrijving

Hoofdpijn is een van de meest voorkomende neurologische klachten. Medische professionals als huisartsen, neurologen, fysiotherapeuten en verpleegkundigen worden vaak geconfronteerd met deze moeilijke klinische probleemstelling. Aan hoofdpijn kunnen vele oorzaken ten grondslag liggen. Hoofdpijn kan een uiting zijn van betrekkelijk onschuldige tot zeer ernstige aandoeningen en een zorgvuldige diagnose is dan van het grootste belang.

De neuroloog Pjotr Carbaat is een van de hoofdpijnspecialisten in Nederland. In Hoofdpijn. Feiten en casuïstiek biedt hij concrete handvatten voor betrouwbare diagnostiek. Hij vertrekt daarbij zoveel mogelijk vanuit de rijke casuïstiek die zijn eigen praktijk biedt. Op een unieke, soms ongewone manier, weet de auteur het brede begrip hoofdpijn terug te brengen tot essenties die werkbaar zijn in de klinische praktijk.

In deze uitgave is er bijzondere aandacht voor migraine, een van de meest belastende vormen van hoofdpijn. Maar ook wordt uitgebreid stilgestaan bij patiëntgroepen als kinderen, ouderen en vrouwen waarbij hoofdpijn -of de diagnose daarvan- een afwijkende benadering kan vragen.

Hoofdpijn. Feiten en casuïstiek is niet alleen een nuttige en praktijkgerichte uitgave. Het is ook gewoon een prettig leesbaar boek door herkenbare -en origineel opgetekende- verhalen uit de praktijk.


Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
P.A.T. Carbaat
Uitgever
Prelum Uitgevers
ISBN
9789085620617
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99