Hoofdlijnen wft

Prijs € 78,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Bart Bierman, Frans van der Eerden, Jorik Reijmer, Jasha Sprecher, Tim de Wit

Hardback | September 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De financiële wereld staat niet stil en het toezicht op de financiële sector heeft de afgelopen jaren grote wijzigingen ondergaan. In Hoofdlijnen WFT zijn de nieuwe wetgeving, jurisprudentie en marktontwikkelingen verwerkt. Daarbij zijn de invoering van de Bankenunie en het CRDIV/CRR-pakket onmiskenbare mijlpalen, maar ook andere belangrijke ontwikkelingen zijn hierin meegenomen, zoals Europese regelgeving voor afwikkeling, Solvency II en MiFID II en de grotendeels nationale regels ten aanzien van beloning en toetsing van personen.Structuur en opbouwDe structuur en opbouw van het boek is dezelfde als in de eerdere drukken. Na een inleiding over algemene aspecten van de Wft volgen specifieke toezichtregels voor financiële ondernemingen (banken, verzekeraars, betaaldienstverleners, beleggingsondernemingen, beleggingsinstellingen en financiëledienstverleners), het toezicht op groepsstructuren en aandeelhouders en regelgeving op gebied van effectenhandel. Het boek eindigt met een hoofdstuk over toezicht, handhaving en interventie.Voor wieHoofdlijnen Wft is zowel door de wetenschap als de praktijk ontvangen als een leesbare en toegankelijke analyse van de hoofdlijnen van de Wet op het financieel toezicht (Wft). Het vormt daarmee een waardevol hulpmiddel voor de jurist en de student die zich bezighoudt met financieel toezicht.Over de auteursDe auteurs zijn werkzaam binnen de groep Financial Law van NautaDutilh. Deze groep is uitstekend ingevoerd in de nieuwe toezichtregels voor de financiële sector en kent de gevolgen voor een organisatie en de producten als geen ander. De auteurs houden zich dagelijks bezig met de Wet op het financieel toezicht en de Europese financieelrechtelijke ontwikkelingen en zijn daarom in staat om de vertaalslag naar de praktijk te maken. Nationaal en internationaal worden ze erkend als een van de marktleiders op het gebied van toezichtrecht. Chambers Europe waardeert deze groep dan ook elk jaar als Band 1 op het gebied van Banking & Finance: Regulatory.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Bart Bierman, Frans van der Eerden, Jorik Reijmer, Jasha Sprecher, Tim de Wit
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.
ISBN
9789013131628
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

De financiële wereld staat niet stil en het toezicht op de financiële sector heeft de afgelopen jaren grote wijzigingen ondergaan. In Hoofdlijnen WFT zijn de nieuwe wetgeving, jurisprudentie en marktontwikkelingen verwerkt. Daarbij zijn de invoering van de Bankenunie en het CRDIV/CRR-pakket onmiskenbare mijlpalen, maar ook andere belangrijke ontwikkelingen zijn hierin meegenomen, zoals Europese regelgeving voor afwikkeling, Solvency II en MiFID II en de grotendeels nationale regels ten aanzien van beloning en toetsing van personen.

Structuur en opbouw
De structuur en opbouw van het boek is dezelfde als in de eerdere drukken. Na een inleiding over algemene aspecten van de Wft volgen specifieke toezichtregels voor financiële ondernemingen (banken, verzekeraars, betaaldienstverleners, beleggingsondernemingen, beleggingsinstellingen en financiëledienstverleners), het toezicht op groepsstructuren en aandeelhouders en regelgeving op gebied van effectenhandel. Het boek eindigt met een hoofdstuk over toezicht, handhaving en interventie.

Voor wie
Hoofdlijnen Wft is zowel door de wetenschap als de praktijk ontvangen als een leesbare en toegankelijke analyse van de hoofdlijnen van de Wet op het financieel toezicht (Wft). Het vormt daarmee een waardevol hulpmiddel voor de jurist en de student die zich bezighoudt met financieel toezicht.

Over de auteurs
De auteurs zijn werkzaam binnen de groep Financial Law van NautaDutilh. Deze groep is uitstekend ingevoerd in de nieuwe toezichtregels voor de financiële sector en kent de gevolgen voor een organisatie en de producten als geen ander. De auteurs houden zich dagelijks bezig met de Wet op het financieel toezicht en de Europese financieelrechtelijke ontwikkelingen en zijn daarom in staat om de vertaalslag naar de praktijk te maken. Nationaal en internationaal worden ze erkend als een van de marktleiders op het gebied van toezichtrecht. Chambers Europe waardeert deze groep dan ook elk jaar als Band 1 op het gebied van Banking & Finance: Regulatory.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Bart Bierman, Frans van der Eerden, Jorik Reijmer, Jasha Sprecher, Tim de Wit
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.
ISBN
9789013131628
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99