Hildegard Knef

een ster - een tijdperk

Prijs € 24,95

Uitverkocht

Adrian Stahlecker

Paperback | Januari 2003 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Adrian Stahlecker, kunstschilder en auteur van het standaardwerk Film en kunst in Ballingschap - Duitse kunstenaars op de vlucht voor het nazi-regime, volgt het leven van de actrice-zangeres Hildegard Knef vanaf de sombere vooroorlogse jaren in Duitsland tot aan haar dood in februari 2002. Stahlecker maakte als vijftienjarige jongen kennis met deze actrice, toen hij in een Haagse bioscoop de film Illusion in Moll zag, waarin Knef ongeneeslijk ziek is. Begeleid door een zigeunerorkest zingt ze met haar indringende stem het treurige lied Illusionen, waarin onvervulde levensillusies de boventoon voeren. Het maakte indruk op Stahlecker. In Hildegard Knef - een ster, een tijdperk reconstrueert hij Knefs leven vol ups en downs in de tijd waarin zij leefde.Aan bod komen de schandalen waarin zij terecht kwam, haar huwelijk met een Amerikaanse militair, waardoor zij naar de Verenigde Staten verhuisde en haar terugkeer naar Duitsland. Haar leven nam mythische proporties aan. De eens rijke filmdiva kreeg te maken met een aftakelende gezondheid en raakte financieel aan lager wal. De laatste jaren van haar leven waren dramatisch.Adrian Stahlecker brengt in dit boek opzienbarende feiten naar voren uit het leven van Hildegard Knef. Hij onthult haar affaires met een fanatieke nazi, schrijft over haar moederschap op latere leeftijd, haar belangstelling voor het occulte en haar geloof in wonderdokters.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Adrian Stahlecker
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789059114760
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2003
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
253

Beschrijving

Adrian Stahlecker, kunstschilder en auteur van het standaardwerk Film en kunst in Ballingschap - Duitse kunstenaars op de vlucht voor het nazi-regime, volgt het leven van de actrice-zangeres Hildegard Knef vanaf de sombere vooroorlogse jaren in Duitsland tot aan haar dood in februari 2002. Stahlecker maakte als vijftienjarige jongen kennis met deze actrice, toen hij in een Haagse bioscoop de film Illusion in Moll zag, waarin Knef ongeneeslijk ziek is. Begeleid door een zigeunerorkest zingt ze met haar indringende stem het treurige lied Illusionen, waarin onvervulde levensillusies de boventoon voeren. Het maakte indruk op Stahlecker. In Hildegard Knef - een ster, een tijdperk reconstrueert hij Knefs leven vol ups en downs in de tijd waarin zij leefde.
Aan bod komen de schandalen waarin zij terecht kwam, haar huwelijk met een Amerikaanse militair, waardoor zij naar de Verenigde Staten verhuisde en haar terugkeer naar Duitsland. Haar leven nam mythische proporties aan. De eens rijke filmdiva kreeg te maken met een aftakelende gezondheid en raakte financieel aan lager wal. De laatste jaren van haar leven waren dramatisch.
Adrian Stahlecker brengt in dit boek opzienbarende feiten naar voren uit het leven van Hildegard Knef. Hij onthult haar affaires met een fanatieke nazi, schrijft over haar moederschap op latere leeftijd, haar belangstelling voor het occulte en haar geloof in wonderdokters.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Adrian Stahlecker
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789059114760
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2003
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
253

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99