Hier en Nu Mindful mediteren

Prijs € 8,75
Download direct dit luisterboek
Ook beschikbaar als:

Jacqueline de Vries

MP3 | Februari 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een luisterboek met zes geleide meditaties met de basisbeginselen van mindfulness en aandachtstraining. Met de meditatis Ademen, accepteren, gedachten, gevoelens, ruimte, berg en hemel.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jacqueline de Vries
Voorgelezen door
Jacqueline de Vries
Uitgever
Storytel Publishing NL
ISBN
9789047606482
Formaat
MP3
Publicatiedatum
Februari 2014
Bestandsgrootte
45 MB
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Een luisterboek met zes geleide meditaties met de basisbeginselen van mindfulness en aandachtstraining.

Mindfulness is overal toe te passen, je kunt alles doen wat je altijd doet met dit verschil dat je je bewust bent van wat je doet.

Welkom bij deze Mindfulness meditaties.
Mindful mediteren is een houding ontwikkelen waardoor je steeds meer aanwezig kunt zijn, bij jezelf en bij je omgeving. Je leert opmerkzaam te zijn voor wat er is, zonder te oordelen, met een liefdevolle houding en met een open en nieuwsgierige blik, alsof je alles wat je tegenkomt voor het eerst ziet. Door te leren accepteren wat er is op dit moment, dit toe te staan en te erkennen, maak je plaats voor transformatie.

Mindful mediteren is je pad bewandelen zonder dat je iets wilt bereiken. Geen doel te hebben waar je naar streeft, maar aanwezig te zijn in het moment. Elke keer weer opnieuw beginnen met geduld en een liefdevolle houding tegenover jezelf.

Hoe meer je in het hier en nu leert te leven, hoe meer je kunt genieten van de kwaliteit van elk moment. Het elke keer terugkeren naar in het hier en nu aanwezig zijn geeft je een overzichtelijke plek van waaruit je kunt leven.

Je kunt deze meditaties zittend op een stoel of op de grond doen, liggend op een matje of op je bed. Kies voor jezelf de manier die bij jou past! Succes met het Hier en Nu - Mindful mediteren!

Ademen
Door je te richten op je ademhaling ben je meteen in het hier en nu. Opmerkzaam zijn voor je ademhaling betekent dat je je ademhaling voelt in je lichaam. Focussen op je ademhaling is een krachtig ankerpunt dat de basis is van het Mindful mediteren.

Accepteren
Door te accepteren en te erkennen wat er is op dit moment, geef je je weerstand ertegen op en kan er weer stroming ontstaan. Het betekent niet dat je opgeeft, want acceptatie en erkenning geven aan wat er nu is, is een beginpunt van transformatie.

Gedachten
Gedachten zijn er altijd en horen bij het mens zijn. Het veranderen van de relatie met je gedachten kan een groot verschil maken. Door ze te beschouwen als gedachten en niet als feiten geef je jezelf meer vrijheid en rust. Als je opmerkzaam wordt voor negatieve gedachten weet je dat dit maar gedachten zijn en geen feiten.

Gevoelens
Emoties en gevoelens komen en gaan ook weer. Door je in het hier en nu open te stellen voor je gevoelens en emoties geef je ze bestaansrecht. Door ze waar te nemen, kun je ook leren jezelf meer los te zien van je emoties. Je behoudt dan een gevoel van stabiliteit en een grotere emotionele balans.

Ruimte
Als je echt met iets zit wat je dagelijks bezighoudt, is dit een meditatie om daar aandacht en ruimte aan te geven. In het veld van ruimte geef je je zorgen de mogelijkheid om er te zijn, in het hier en nu, zonder dat je er meteen iets mee doet.

Berg en hemel
Deze meditatie geeft een gegronde stabiliteit in jezelf en tegelijkertijd een verbondenheid met de ruimte en de weidsheid om je heen.

Inhoud
1. Ademen
2. Accepteren
3. Gedachten
4. Gevoelens
5. Ruimte
6. Berg en hemel
7. Extra: 3 minuten meditatie

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jacqueline de Vries
Voorgelezen door
Jacqueline de Vries
Uitgever
Storytel Publishing NL
ISBN
9789047606482
Formaat
MP3
Publicatiedatum
Februari 2014
Categorie
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99