Het zieke kind

Prijs € 29,50

Uitverkocht

Paperback | Oktober 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De ziekten van kinderen waarmee een huisarts in zijn spreekkamer het meest wordt geconfronteerd zijn virale infecties, specifiek leeftijdsgebonden aandoeningen - zoals huilbaby's - en gebruikelijke kinderziekten zoals de bof en mazelen. Veelzeggend daarbij is dat bij een begrip als 'kinderziekten' in het alledaagse taalgebruik niet zozeer de letterlijke, maar wel de figuurlijke betekenis is gaan domineren. Het begrip verwijst steevast naar startproblemen, op welk terrein dan ook, waar je beslist gepaste aandacht aan moet besteden en de nodige maatregelen voor moet treffen, maar waarbij het uiteindelijk allemaal vast goed komt. Zo is het ook met de gezondheid van het gros der kinderen: doorgaans komt het goed. Niettemin ligt het voor de hand om begrip te hebben voor de zorgen van ouders en andere volwassenen over kinderen. Dat geldt zeker wanneer het gaat om ernstig zieke kinderen. Want hoewel de kans dat een kind een levensbedreigende ziekte krijgt sterk is afgenomen, is die nog steeds niet uitgesloten. Hoe onrechtvaardig het misschien ook is, het voelt toch anders wanneer een jong kind kanker krijgt dan wanneer dat bij een hoogbejaarde gebeurt.In dit boek wordt een zo breed mogelijk beeld geschetst van zieke kinderen zoals ze verschijnen in fictie, in boeken en films.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Tijdstroom, Uitgeverij De
ISBN
9789058983008
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
244

Beschrijving

De ziekten van kinderen waarmee een huisarts in zijn spreekkamer het meest wordt geconfronteerd zijn virale infecties, specifiek leeftijdsgebonden aandoeningen - zoals huilbaby's - en gebruikelijke kinderziekten zoals de bof en mazelen. Veelzeggend daarbij is dat bij een begrip als 'kinderziekten' in het alledaagse taalgebruik niet zozeer de letterlijke, maar wel de figuurlijke betekenis is gaan domineren. Het begrip verwijst steevast naar startproblemen, op welk terrein dan ook, waar je beslist gepaste aandacht aan moet besteden en de nodige maatregelen voor moet treffen, maar waarbij het uiteindelijk allemaal vast goed komt. Zo is het ook met de gezondheid van het gros der kinderen: doorgaans komt het goed. Niettemin ligt het voor de hand om begrip te hebben voor de zorgen van ouders en andere volwassenen over kinderen. Dat geldt zeker wanneer het gaat om ernstig zieke kinderen. Want hoewel de kans dat een kind een levensbedreigende ziekte krijgt sterk is afgenomen, is die nog steeds niet uitgesloten. Hoe onrechtvaardig het misschien ook is, het voelt toch anders wanneer een jong kind kanker krijgt dan wanneer dat bij een hoogbejaarde gebeurt.

In dit boek wordt een zo breed mogelijk beeld geschetst van zieke kinderen zoals ze verschijnen in fictie, in boeken en films.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Tijdstroom, Uitgeverij De
ISBN
9789058983008
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
244

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99