Het verscholen volk

Prijs € 18,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Harman Nielsen

Paperback | November 2003 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Harman NielsenHet Verscholen VolkBoek 1 in de 7-delige romancyclus Het Verscholen VolkNederland / RomanPaperback, royaal formaat, 258 blz., 16,90ISBN 978 90 6265 560 1Eerste druk 2003Tweede, verbeterde druk 2017Tot nog niet zo lang geleden leek het genre fantasy vooral voorbehouden aan Engelstalige schrijvers en was de fantasyroman een stiefkind van de Nederlandstalige literatuur, in Nederland nog meer dan in België. Uitgeverij In de Knipscheer waagde zich pas in 2001 met een Nederlands auteur aan dit genre, nl. met de debuutroman 'Ravens Imperium' van Edith Louw. Harman Nielsen is geen debutant, want heeft bij In de Knipscheer inmiddels vier 'gewone' literaire romans op zijn naam staan. Twee daarvan zijn historische romans: 'Skaldenzang' speelt zich af in Friesland in 719 en 'Michelangelo's Marmer' ten tijde van de Spaanse Burgeroorlog. 'Esther' gaat over een kunstenares die tegelijk een bedreven bergbeklimmer is en 'Impasto' over een Nederlandse diplomaat in Sarajevo tijdens de Balkanoorlog.Laat u nu verrassen door zijn eerste fantasyroman!In de slavenschepen van de K'zan is de aardse bevolking weggevoerd. Slechts een kleine, kwetsbare groep ontkwam. Voor het eerst overleven niet de sterksten, maar de zwaksten...'Hij had zich afgevraagd waarom.Hij had gezien dat ze in de schaduwen bleven en de stegen verkozen boven de straten. Pleinen meden ze; open ruimte leek voor hen een bron van angst. Hun voedsel verzamelden ze in de sloppen en de kelderruimtes: schimmels, wortels, grassen, en de kleine dieren die er hun eigen voedsel zochten. Ze leefden in de schemer. Maar ze leefden. En ze hadden licht. Toen de tweede nacht was gevallen, had hij zich verwonderd over het schijnsel dat uit hun kelders straalde. Pas in de ochtendschemer van de volgende dag had hij de bron ervan gezien: een kind was uit een deur geglipt, en in een steeg verdwenen, met een bevende blauwe vlam op zijn hand.'Welke vergeten gaven bezit dit kleine, verscholen volk? Hoe slaagt het erin te blijven bestaan? Ongemerkt wordt het gadegeslagen door dienaren van de K'zan. Maar nu, na drie eeuwen, moeten deze dienaren kiezen tussen hun eigen leven en het broze, stille, andere, dat ze zo lang hebben gespaard. Het Verscholen Volk combineert overtuigend thriller en legende tot originele fantasy in prachtig beeldende taal. Harman Nielsen, als ervaren verteller, heeft een feeërieke wereld geschapen vol vaart en actie waarin de lezer onweerstaanbaar wordt meegezogen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Harman Nielsen
Uitgever
Knipscheer, Uitgeverij In de
ISBN
9789062655601
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2003
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Beschrijving

Harman Nielsen
Het Verscholen Volk
Boek 1 in de 7-delige romancyclus Het Verscholen Volk
Nederland / Roman
Paperback, royaal formaat, 258 blz., 16,90
ISBN 978 90 6265 560 1
Eerste druk 2003
Tweede, verbeterde druk 2017

Tot nog niet zo lang geleden leek het genre fantasy vooral voorbehouden aan Engelstalige schrijvers en was de fantasyroman een stiefkind van de Nederlandstalige literatuur, in Nederland nog meer dan in België. Uitgeverij In de Knipscheer waagde zich pas in 2001 met een Nederlands auteur aan dit genre, nl. met de debuutroman 'Ravens Imperium' van Edith Louw. Harman Nielsen is geen debutant, want heeft bij In de Knipscheer inmiddels vier 'gewone' literaire romans op zijn naam staan. Twee daarvan zijn historische romans: 'Skaldenzang' speelt zich af in Friesland in 719 en 'Michelangelo's Marmer' ten tijde van de Spaanse Burgeroorlog. 'Esther' gaat over een kunstenares die tegelijk een bedreven bergbeklimmer is en 'Impasto' over een Nederlandse diplomaat in Sarajevo tijdens de Balkanoorlog.
Laat u nu verrassen door zijn eerste fantasyroman!

In de slavenschepen van de K'zan is de aardse bevolking weggevoerd. Slechts een kleine, kwetsbare groep ontkwam. Voor het eerst overleven niet de sterksten, maar de zwaksten...

'Hij had zich afgevraagd waarom.
Hij had gezien dat ze in de schaduwen bleven en de stegen verkozen boven de straten. Pleinen meden ze; open ruimte leek voor hen een bron van angst. Hun voedsel verzamelden ze in de sloppen en de kelderruimtes: schimmels, wortels, grassen, en de kleine dieren die er hun eigen voedsel zochten. Ze leefden in de schemer. Maar ze leefden. En ze hadden licht. Toen de tweede nacht was gevallen, had hij zich verwonderd over het schijnsel dat uit hun kelders straalde. Pas in de ochtendschemer van de volgende dag had hij de bron ervan gezien: een kind was uit een deur geglipt, en in een steeg verdwenen, met een bevende blauwe vlam op zijn hand.'

Welke vergeten gaven bezit dit kleine, verscholen volk? Hoe slaagt het erin te blijven bestaan? Ongemerkt wordt het gadegeslagen door dienaren van de K'zan. Maar nu, na drie eeuwen, moeten deze dienaren kiezen tussen hun eigen leven en het broze, stille, andere, dat ze zo lang hebben gespaard. Het Verscholen Volk combineert overtuigend thriller en legende tot originele fantasy in prachtig beeldende taal. Harman Nielsen, als ervaren verteller, heeft een feeërieke wereld geschapen vol vaart en actie waarin de lezer onweerstaanbaar wordt meegezogen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Harman Nielsen
Uitgever
Knipscheer, Uitgeverij In de
ISBN
9789062655601
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2003
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99