Het verborgen leven van bomen

levensloop, functie en belang

Prijs € 34,99

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

C. Tudge

Paperback | Juli 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In Californië groeien sequoia s die al oud waren toen Columbus Amerika ontdekte. In Nederland en België staan zomereiken die tussen de 300 en 500 jaar oud zijn en een omtrek halen van meer dan 7 meter. Grote, oude bomen zijn prachtig om naar te kijken. Je vraagt je af hoe ze zo oud worden, en hoe een boom eigenlijk in elkaar zit. Bomen leveren ons niet alleen zuurstof, maar ook vruchten en hout waarmee we bouwen. En bomen zijn niet alleen essentieel voor de mens, maar ook voor ontelbare andere schepsels. Het verborgen leven van bomen onthult hoe bomen leven, groeien en zich voortplanten, maar ook hoe zij onderling communiceren, samenwerken of strijd leveren. Het boek vertelt waar ze vandaan komen en hoe ze weten wanneer de zon ondergaat. Daarnaast beschrijft het hoe de mens gebruik maakt van bomen en hoe belangrijk bomen zijn voor onze overleving. Het is niet alleen een informatief, maar ook een aanstekelijk boek, vol wonderbaarlijke verhalen en verrassende details. Met enthousiasme weet Tudge zijn fascinatie voor bomen op de lezer over te brengen. Colin Tudge studeerde zoölogie. Als wetenschapsjournalist schreef hij over milieuonderwerpen voor de New Scientist en maakte hij documentaires voor de BBC. Hij schreef verscheidene boeken over land- en bosbouw, genetica en evolutie: onder andere The Variety of Life en So Shall We Reap. Tudge is Fellow van de Linnean Society of London en visiting Research Fellow aan het Centre of Philosophy van de London School of Economics. Bomen zijn voor Tudge een prachtig onderwerp in zijn succesvol genre no-nonsense populaire wetenschap. Times Literary Supplement De verrukking waarmee de auteur schrijft over de wereld van de bomen is aanstekelijk. The Herald Het verborgen leven van bomen is een van die boeken waarvan je wilt dat iedereen ze al gelezen heeft. Sunday Telegraph

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
C. Tudge
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789027484680
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2006
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
520

Beschrijving

In Californië groeien sequoia s die al oud waren toen Columbus Amerika ontdekte. In Nederland en België staan zomereiken die tussen de 300 en 500 jaar oud zijn en een omtrek halen van meer dan 7 meter.

Grote, oude bomen zijn prachtig om naar te kijken. Je vraagt je af hoe ze zo oud worden, en hoe een boom eigenlijk in elkaar zit. Bomen leveren ons niet alleen zuurstof, maar ook vruchten en hout waarmee we bouwen. En bomen zijn niet alleen essentieel voor de mens, maar ook voor ontelbare andere schepsels.

Het verborgen leven van bomen onthult hoe bomen leven, groeien en zich voortplanten, maar ook hoe zij onderling communiceren, samenwerken of strijd leveren. Het boek vertelt waar ze vandaan komen en hoe ze weten wanneer de zon ondergaat.

Daarnaast beschrijft het hoe de mens gebruik maakt van bomen en hoe belangrijk bomen zijn voor onze overleving. Het is niet alleen een informatief, maar ook een aanstekelijk boek, vol wonderbaarlijke verhalen en verrassende details. Met enthousiasme weet Tudge zijn fascinatie voor bomen op de lezer over te brengen.

Colin Tudge studeerde zoölogie. Als wetenschapsjournalist schreef hij over milieuonderwerpen voor de New Scientist en maakte hij documentaires voor de BBC. Hij schreef verscheidene boeken over land- en bosbouw, genetica en evolutie: onder andere The Variety of Life en So Shall We Reap. Tudge is Fellow van de Linnean Society of London en visiting Research Fellow aan het Centre of Philosophy van de London School of Economics.

Bomen zijn voor Tudge een prachtig onderwerp in zijn succesvol genre no-nonsense populaire wetenschap.

Times Literary Supplement

De verrukking waarmee de auteur schrijft over de wereld van de bomen is aanstekelijk.

The Herald

Het verborgen leven van bomen is een van die boeken waarvan je wilt dat iedereen ze al gelezen heeft.

Sunday Telegraph

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
C. Tudge
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789027484680
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2006
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
520

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99