Het surveillanceplan

praktijk handleiding voor toezichthouders in het publieke domein

Prijs € 34,95

Uitverkocht

Jeroen Francois Bakker, Carola Bremer

Paperback | December 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Surveilleren kan op verschillende manieren plaatsvinden. Gericht en willekeurig surveilleren zijn de twee meest voorkomende wijzen van surveilleren. Gericht surveilleren is een specifieke manier om overlast en criminaliteit aan te pakken. In tegenstelling tot willekeurig surveilleren heeft gericht surveilleren meer effect omdat de surveillance uitgevoerd wordt op de hotspots en hottimes. Dat wil zeggen surveilleren op díe plaatsen en op díe tijden waar veel overlast en criminaliteit is. Deze aanpak sluit nauw aan bij conclusies die in diverse onderzoeken zijn getrokken: criminaliteit en overlast concentreert zich in hoge mate op bepaalde locaties. Om de aanpak hiervan nog effectiever uit te voeren in de dagelijkse praktijk van toezichthouders, is de methodiek Surveillanceplan ontwikkeld. Het is een praktische werkmethode voor iedere toezichthouder op straat. In de handleiding met de methodiek Surveillanceplan worden keuzes gemaakt wáár op te treden, hóe op te treden en hóe de directe omgeving te betrekken bij de bestrijding van overlast en criminaliteit.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jeroen Francois Bakker, Carola Bremer
Uitgever
Veilig maken
ISBN
9789490045098
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2012
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
65

Beschrijving

Surveilleren kan op verschillende manieren plaatsvinden. Gericht en willekeurig surveilleren zijn de twee meest voorkomende wijzen van surveilleren. Gericht surveilleren is een specifieke manier om overlast en criminaliteit aan te pakken. In tegenstelling tot willekeurig surveilleren heeft gericht surveilleren meer effect omdat de surveillance uitgevoerd wordt op de hotspots en hottimes. Dat wil zeggen surveilleren op díe plaatsen en op díe tijden waar veel overlast en criminaliteit is. Deze aanpak sluit nauw aan bij conclusies die in diverse onderzoeken zijn getrokken: criminaliteit en overlast concentreert zich in hoge mate op bepaalde locaties. Om de aanpak hiervan nog effectiever uit te voeren in de dagelijkse praktijk van toezichthouders, is de methodiek Surveillanceplan ontwikkeld. Het is een praktische werkmethode voor iedere toezichthouder op straat.

In de handleiding met de methodiek Surveillanceplan worden keuzes gemaakt wáár op te treden, hóe op te treden en hóe de directe omgeving te betrekken bij de bestrijding van overlast en criminaliteit.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jeroen Francois Bakker, Carola Bremer
Uitgever
Veilig maken
ISBN
9789490045098
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2012
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
65

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99