Het stressbeeld

over de samenhang tussen lichamelijke en psychische aspecten van stress

Prijs € 22,95

Uitverkocht

Christina van der Feltz-Cornelis

Paperback | November 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Vaak wordt gedacht dat stress 'tussen je oren' zit, maar juist bij stress reageren lichaam en psyche sterk op elkaar. Dit boek legt uit hoe en leert je wat je kunt doen tegen ongezonde stress.In het eerste deel komen de processen in lichaam en brein op toegankelijke wijze aan bod: het stress-mechanisme, het nut van stress, de wisselwerking tussen lichaam en psyche, de relatie tussen stressvolle omstandigheden en onze stressreacties en de manier waarop we stress verwerken. Het zeer praktische tweede deel bespreekt aan de hand van gevalsbeschrijvingen verschillende soorten zelfzorg en behandelmethoden bij ongezonde stress - zoals het zelf herkennen en verminderen van stress, psychotherapie, gedragsmatige methoden, medicatie en preventie. Het stressbeeld biedt inzichten en oplossingen voor mensen die last hebben van stress en voor professionals - zoals artsen, therapeuten, verpleegkundigen, personeelsmanagers en coaches die mensen met stress behandelen of begeleiden. Prof.dr. Christina van der Feltz-Cornelis is hoogleraar sociale psychiatrie aan de Universiteit van Tilburg, inhoudelijk leidinggevend psychiater van het Centrum Lichaam, Geest en Gezondheid van GGz Breburg en adviseur van de Raad van Bestuur van het Trimbos Instituut.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Christina van der Feltz-Cornelis
Uitgever
Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
ISBN
9789057124051
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2014
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Vaak wordt gedacht dat stress 'tussen je oren' zit, maar juist bij stress reageren lichaam en psyche sterk op elkaar. Dit boek legt uit hoe en leert je wat je kunt doen tegen ongezonde stress.

In het eerste deel komen de processen in lichaam en brein op toegankelijke wijze aan bod: het stress-mechanisme, het nut van stress, de wisselwerking tussen lichaam en psyche, de relatie tussen stressvolle omstandigheden en onze stressreacties en de manier waarop we stress verwerken.

Het zeer praktische tweede deel bespreekt aan de hand van gevalsbeschrijvingen verschillende soorten zelfzorg en behandelmethoden bij ongezonde stress - zoals het zelf herkennen en verminderen van stress, psychotherapie, gedragsmatige methoden, medicatie en preventie.

Het stressbeeld biedt inzichten en oplossingen voor mensen die last hebben van stress en voor professionals - zoals artsen, therapeuten, verpleegkundigen, personeelsmanagers en coaches die mensen met stress behandelen of begeleiden.

Prof.dr. Christina van der Feltz-Cornelis is hoogleraar sociale psychiatrie aan de Universiteit van Tilburg, inhoudelijk leidinggevend psychiater van het Centrum Lichaam, Geest en Gezondheid van GGz Breburg en adviseur van de Raad van Bestuur van het Trimbos Instituut.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Christina van der Feltz-Cornelis
Uitgever
Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
ISBN
9789057124051
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2014
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99