Het schrijven van beleidsadviezen

Prijs € 24,95

Niet beschikbaar

R. Jans

Paperback | Juli 2000 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Organisaties ontwikkelen voortdurend beleid. Zij doen dat om problemen op te lossen, te verminderen of te voorkomen. Beleids adviezen spelen daarbij een belangrijke rol. Een goed beargumenteerd beleidsadvies biedt een beleidsmaker een gedegen basis om te komen tot een weloverwogen besluit. Het op papier zetten van zo’n advies is een stevige klus, die vraagt om een stap-voor-stap-benadering.Dit boek biedt u handvatten waarmee u via een aantal stappen komt tot een goed eindresultaat. Zaken die u daarvoor nodig heeft zijn onder andere: een heldere schrijfopdracht, een ge degen probleemanalyse, een logisch opgebouwd betoog, een schrijfstijl die past bij de lezers van hetadvies, en een functio nele vorm geving. Naast tips voor beleidsadviezen op papier biedt het boek ook richtlijnen voor beleidsadviezen die via het beeldscherm worden aangeboden.Het boek is bedoeld voor iedereen in profit- en non-profitorganisaties die regelmatig beleidsadviezen moet schrijven.Drs. Riny Jans is docent communicatieve vaardigheden aan de Radboud Universiteit Nijmegen en docent aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Zij verzorgt al ruim tien jaar trainingen voor onder andere gemeentes, ministeries, ziekenhuizen en bedrijfsleven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
R. Jans
Uitgever
Uitgeverij Boom/Nelissen
ISBN
9789024414680
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2000
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96

Beschrijving

Organisaties ontwikkelen voortdurend beleid. Zij doen dat om problemen op te lossen, te verminderen of te voorkomen. Beleids adviezen spelen daarbij een belangrijke rol. Een goed beargumenteerd beleidsadvies biedt een beleidsmaker een gedegen basis om te komen tot een weloverwogen besluit. Het op papier zetten van zo’n advies is een stevige klus, die vraagt om een stap-voor-stap-benadering.

Dit boek biedt u handvatten waarmee u via een aantal stappen komt tot een goed eindresultaat. Zaken die u daarvoor nodig heeft zijn onder andere: een heldere schrijfopdracht, een ge degen probleemanalyse, een logisch opgebouwd betoog, een schrijfstijl die past bij de lezers van het
advies, en een functio nele vorm geving. Naast tips voor beleidsadviezen op papier biedt het boek ook richtlijnen voor beleidsadviezen die via het beeldscherm worden aangeboden.

Het boek is bedoeld voor iedereen in profit- en non-profitorganisaties die regelmatig beleidsadviezen moet schrijven.

Drs. Riny Jans is docent communicatieve vaardigheden aan de Radboud Universiteit Nijmegen en docent aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Zij verzorgt al ruim tien jaar trainingen voor onder andere gemeentes, ministeries, ziekenhuizen en bedrijfsleven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
R. Jans
Uitgever
Uitgeverij Boom/Nelissen
ISBN
9789024414680
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2000
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99