Het schitterende duister

spiritualiteit met beide benen op de grond

Prijs € 20,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Herman Cools

Paperback | Oktober 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In 'Het schitterende duister' doet psychotherapeut-leraar Herman Cools verslag van zijn jarenlange zoektocht naar de grote levensvragen. Gepassioneerd baant hij zich een weg door het oerwoud van de ziel met alle grote geheimen van het leven en dood, liefde, lijden en seksualiteit. Aan de hand van prikkelende vragen van denkers, wetenschappers en dichters - 'Zijn wij aangesloten op iets oneindigs of niet?' (Jung), 'Is het universum een vriendelijke plaats of niet?' (Einstein), 'Waar blijf ik met dat licht van mij?' (Andreus) - gaat Cools op zoek naar antwoorden. Het schitterende duister verbindt verschillende spirituele en psychologische perspectieven (Almaas, Chopra, Hellinger, Jung, Moore, Wilber enzovoort). Genuanceerde reflectie en doorleefde persoonlijke verhalen, waarin spiritualiteit en homoseksualiteit een hoofdrol vervullen, wisselen elkaar af. Herman Cools (1960) studeerde theologie en was meer dan twintig jaar godsdienstleraar. Hij volgde opleidingen in Gestalt, psycho­synthese, tantra, emotioneel lichaamswerk, systemisch werk en familieopstellingen. Naast zijn lerarenbaan was hij ook vijftien jaar werkzaam als psychotherapeut.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Herman Cools
Uitgever
Altamira
ISBN
9789401300230
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2011
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Beschrijving

In 'Het schitterende duister' doet psychotherapeut-leraar Herman Cools verslag van zijn jarenlange zoektocht naar de grote levensvragen. Gepassioneerd baant hij zich een weg door het oerwoud van de ziel met alle grote geheimen van het leven en dood, liefde, lijden en seksualiteit. Aan de hand van prikkelende vragen van denkers, wetenschappers en dichters - 'Zijn wij aangesloten op iets oneindigs of niet?' (Jung), 'Is het universum een vriendelijke plaats of niet?' (Einstein), 'Waar blijf ik met dat licht van mij?' (Andreus) - gaat Cools op zoek naar antwoorden. Het schitterende duister verbindt verschillende spirituele en psychologische perspectieven (Almaas, Chopra, Hellinger, Jung, Moore, Wilber enzovoort). Genuanceerde reflectie en doorleefde persoonlijke verhalen, waarin spiritualiteit en homoseksualiteit een hoofdrol vervullen, wisselen elkaar af.

Herman Cools (1960) studeerde theologie en was meer dan twintig jaar godsdienstleraar. Hij volgde opleidingen in Gestalt, psycho­synthese, tantra, emotioneel lichaamswerk, systemisch werk en familieopstellingen. Naast zijn lerarenbaan was hij ook vijftien jaar werkzaam als psychotherapeut.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Herman Cools
Uitgever
Altamira
ISBN
9789401300230
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2011
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99