Het menselijk handelen

een economische verhandeling

Prijs € 39,99

Niet beschikbaar

Ludwig Von Mises

Hardback | Februari 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het allerbeste economische boek van de twintigste eeuw is nu uit in het Nederlands! Relevanter als nooit tevoren! Het menselijk handelen is het meesterwerk van Ludwig von Mises, een vooraanstaand econoom van de Oostenrijkse economische school. 'Een tijdloze klassieker', noemde New York Times bestsellerschrijver Jim Rickards dit economische totaalwerk. Forbes bestempelde Ludwig von Mises als 'de grootste denker die u waarschijnlijk nog nooit gelezen heeft'.Dit boek van Ludwig von Mises is de beste verdediging van het kapitalisme ooit geschreven. Het boek bevat economische basisstof, alsmede verdiepende economische theorie. Dit boeklezen en bestuderen is de best denkbare manier om economie te leren. Het menselijk handelen is interessant voor economen, maar ook voor geïnteresseerde leken die bekend willen raken met de ideeën van de Oostenrijkse economische school. Deze ideeën verschillen doorgaans sterk met de ideeën die u in de landelijke dagbladen leest en in collegebanken onderwezen wordt.Ludwig von Mises levert in Het menselijk handelen enkele baanbrekende bijdragen aan de economische wetenschap, geschiedenis, wetenschapsfilosofie en maatschappijleer. U leert:- Hoe recessies echt ontstaan (de Oostenrijkse economische school is één van de weinige denkstromingen met een coherente verklaring van het terugkerende verschijnsel vanhoogtij en recessie)- Waarom het socialisme onmogelijk is- Waarom reclame 'geen verspilling is'- Hoe internationale handel precies werkt- Waarom waarde subjectief is en wat de gevolgen hiervan zijn voor de economie - De waarheid achter de industriële revolutie en de val van het Romeinse rijk- Wat er mis is met de methodologie binnen de huidige economische wetenschap- Hoe prijzen echt tot stand komen (tip van de sluier: u zult geen denkbeeldige vraag- en aanbodcurves aantreffen)- De sleutelrol van de ondernemer in een markteconomie- Waarom veel overheidsmaatregelen niet de doelen bereiken die ze beogenKortom: een alternatief voor een falende economische wetenschap die de crisis van 2008 nooit ofte nimmer aan zag komen!

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ludwig Von Mises
Uitgever
Stichting Pierson & Templeton
ISBN
9789082480405
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2016
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Het allerbeste economische boek van de twintigste eeuw is nu uit in het Nederlands! Relevanter als nooit tevoren! Het menselijk handelen is het meesterwerk van Ludwig von Mises, een vooraanstaand econoom van de Oostenrijkse economische school. 'Een tijdloze klassieker', noemde New York Times bestsellerschrijver Jim Rickards dit economische totaalwerk. Forbes bestempelde Ludwig von Mises als 'de grootste denker die u waarschijnlijk nog nooit gelezen heeft'.

Dit boek van Ludwig von Mises is de beste verdediging van het kapitalisme ooit geschreven. Het boek bevat economische basisstof, alsmede verdiepende economische theorie. Dit boeklezen en bestuderen is de best denkbare manier om economie te leren. Het menselijk handelen is interessant voor economen, maar ook voor geïnteresseerde leken die bekend willen raken met de ideeën van de Oostenrijkse economische school. Deze ideeën verschillen doorgaans sterk met de ideeën die u in de landelijke dagbladen leest en in collegebanken onderwezen wordt.

Ludwig von Mises levert in Het menselijk handelen enkele baanbrekende bijdragen aan de economische wetenschap, geschiedenis, wetenschapsfilosofie en maatschappijleer. U leert:

- Hoe recessies echt ontstaan (de Oostenrijkse economische school is één van de weinige denkstromingen met een coherente verklaring van het terugkerende verschijnsel vanhoogtij en recessie)
- Waarom het socialisme onmogelijk is
- Waarom reclame 'geen verspilling is'
- Hoe internationale handel precies werkt
- Waarom waarde subjectief is en wat de gevolgen hiervan zijn voor de economie
- De waarheid achter de industriële revolutie en de val van het Romeinse rijk
- Wat er mis is met de methodologie binnen de huidige economische wetenschap
- Hoe prijzen echt tot stand komen (tip van de sluier: u zult geen denkbeeldige vraag- en aanbodcurves aantreffen)
- De sleutelrol van de ondernemer in een markteconomie
- Waarom veel overheidsmaatregelen niet de doelen bereiken die ze beogen

Kortom: een alternatief voor een falende economische wetenschap die de crisis van 2008 nooit ofte nimmer aan zag komen!

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ludwig Von Mises
Uitgever
Stichting Pierson & Templeton
ISBN
9789082480405
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2016
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99