Het lijkt Washington wel (e-Book)

Hoe lobbyisten Brussel in hun greep hebben

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Peter Teffer

EPUB met digitaal watermerk | Maart 2020 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'Zo vasthoudend en nauwgezet als Teffer journalistiek bedreef in Brussel, zo indringend en scherp beschrijft hij het lobbyen in Brussel. De lobby niet als bedreiging maar als een gegeven dat waakzaamheid vergt. Een must-read over hoe Europese wetgeving tot stand komt.' Marc Peeperkorn Als je wilt begrijpen hoe de Europese Unie functioneert, is het essentieel om te weten hoe lobbyen werkt. Op dit moment zijn er volgens sommige schattingen in Brussel meer lobbyisten actief dan ambtenaren. Wat doen ze en hoe invloedrijk zijn ze? Onderzoeksjournalist Peter Teffer deed jarenlang verslag vanuit Brussel en laat aan de hand van concrete voorbeelden zien hoe lobbyisten te werk gaan en wat ze bereiken. De auto-, landbouw-, tabaks- en wapenlobby komen aan bod, evenals die van internetbedrijven als Uber en ngo’s zoals Greenpeace. Het clichébeeld van lobbyen is er een van luxe cadeau’s en omkoping. Het lijkt Washington wel maakt duidelijk dat de praktijk subtieler is dan dat; achter de schermen wordt op veel geraffineerdere manieren invloed uitgeoefend dan je misschien zou denken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Peter Teffer
Uitgever
Volt
ISBN
9789021419220
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2020
Bestandsgrootte
415927 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
203

Beschrijving

'Zo vasthoudend en nauwgezet als Teffer journalistiek bedreef in Brussel, zo indringend en scherp beschrijft hij het lobbyen in Brussel. De lobby niet als bedreiging maar als een gegeven dat waakzaamheid vergt. Een must-read over hoe Europese wetgeving tot stand komt.' Marc Peeperkorn

Als je wilt begrijpen hoe de Europese Unie functioneert, is het essentieel om te weten hoe lobbyen werkt. Op dit moment zijn er volgens sommige schattingen in Brussel meer lobbyisten actief dan ambtenaren. Wat doen ze en hoe invloedrijk zijn ze?

Onderzoeksjournalist Peter Teffer deed jarenlang verslag vanuit Brussel en laat aan de hand van concrete voorbeelden zien hoe lobbyisten te werk gaan en wat ze bereiken. De auto-, landbouw-, tabaks- en wapenlobby komen aan bod, evenals die van internetbedrijven als Uber en ngo’s zoals Greenpeace.
Het clichébeeld van lobbyen is er een van luxe cadeau’s en omkoping. Het lijkt Washington wel maakt duidelijk dat de praktijk subtieler is dan dat; achter de schermen wordt op veel geraffineerdere manieren invloed uitgeoefend dan je misschien zou denken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Peter Teffer
Uitgever
Volt
ISBN
9789021419220
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2020
Bestandsgrootte
415927 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
203

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99