Het laatste nieuws over God komt uit Zwolle!

Prijs € 22,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Henk Heideveld

Paperback | Januari 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een humoristisch evangelieverhaal dat zich afspeelt in onze tijd. Een joodse ondernemer uit Zwolle neemt een sabbatical en verkondigt een jaartje wat hem in een mystiek moment werd geopenbaard: de reden van het doen van de naastenliefde waartoe alle monotheïstische Schriften uit naam van God oproepen. De Zwolse postmoderne devoot en beeldend mysticus Henk Heideveld (1950) schreef 40 jaren aan een geestelijk dagboek, dat hij tot een hoogst actueel geschrift heeft omgewerkt. Het is een openbaring hoe deze katholieke schrijver aan onderwerpen raakt als theologie en filosofie, jodendom en christendom, vrijheid en islam, Europese cultuur en Holocaust, ernst en humor. En steeds klinkt het in dit evangelie: 'Heb uw naaste lief, dan bent u in Allah's ogen een goede moslim!'Heb even in je tekst gebladerd. Het is intrigerend en bijzonder origineel en zal het zeker zo af en toe eens ter hand nemen."- Herman Finkers, AlmeloIk heb je werk met plezier gelezen. Ik laat je boek op mijn werktafel liggen zodat ik deeltjes daarvan weer in stilte kan lezen."- Kader Abdolah, DelftDe schrijver laat verschillende religieuze tradities met elkaar botsen over alledaagse vragen, levensechte gecontroleerde botsingen waarbij waardevolle inzichten aan het licht komen en een gram humor soms meer gewicht in de schaal legt dan een kilo ernst."- Ds Erik Asscher, LeeuwardenIk kon er uitbundig om lachen!"- Ds Mariska van Beusichem, stadspastor van ZwolleAanbevolen door: Ds. Anne van der Meiden (Nijverdal), Jan Fransen (vm burgemeester Zwolle), Drs. Eefke Meijerink (wethouder Zwolle) en Ed Redeker S.J. (Brussel).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Henk Heideveld
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789463383882
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
254

Beschrijving

Een humoristisch evangelieverhaal dat zich afspeelt in onze tijd. Een joodse ondernemer uit Zwolle neemt een sabbatical en verkondigt een jaartje wat hem in een mystiek moment werd geopenbaard: de reden van het doen van de naastenliefde waartoe alle monotheïstische Schriften uit naam van God oproepen.
De Zwolse postmoderne devoot en beeldend mysticus Henk Heideveld (1950) schreef 40 jaren aan een geestelijk dagboek, dat hij tot een hoogst actueel geschrift heeft omgewerkt. Het is een openbaring hoe deze katholieke schrijver aan onderwerpen raakt als theologie en filosofie, jodendom en christendom, vrijheid en islam, Europese cultuur en Holocaust, ernst en humor.
En steeds klinkt het in dit evangelie: 'Heb uw naaste lief, dan bent u in Allah's ogen een goede moslim!

'


Heb even in je tekst gebladerd. Het is intrigerend en bijzonder origineel en zal het zeker zo af en toe eens ter hand nemen."

- Herman Finkers, Almelo



Ik heb je werk met plezier gelezen. Ik laat je boek op mijn werktafel liggen zodat ik deeltjes daarvan weer in stilte kan lezen."

- Kader Abdolah, Delft



De schrijver laat verschillende religieuze tradities met elkaar botsen over alledaagse vragen, levensechte gecontroleerde botsingen waarbij waardevolle inzichten aan het licht komen en een gram humor soms meer gewicht in de schaal legt dan een kilo ernst."

- Ds Erik Asscher, Leeuwarden



Ik kon er uitbundig om lachen!"

- Ds Mariska van Beusichem, stadspastor van Zwolle



Aanbevolen door: Ds. Anne van der Meiden (Nijverdal), Jan Fransen (vm burgemeester Zwolle), Drs. Eefke Meijerink (wethouder Zwolle) en Ed
Redeker S.J. (Brussel).


Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Henk Heideveld
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789463383882
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
254

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99