Het innerlijke bureaublad

zelfvertrouwen door zelfcontrole

Prijs € 22,50

Uitverkocht

Martin Appelo

Paperback | September 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Al zolang er machines zijn, vergelijkt de mens zichzelf daarmee. De klok en de telefooncentrale bijvoorbeeld hebben door de eeuwen heen gediend als metafoor voor de hersenen en de wisselwerking tussen gevoelens, gedachten en gedrag. Hoe kan de computer als metafoor een methode worden om te werken aan zelfvertrouwen, zelfcontrole en zelfontplooiing?Het innerlijk bureaublad gaat ervan uit dat ieder mens beschikt over een bonte verzameling mentale programma's. Elk programma staat voor een gewenste of ongewenste manier van denken, voelen en doen. Net als bij een computer is het zaak om op het juiste moment het meest geschikte icoontje te activeren. Zo is het mogelijk om meer controle te krijgen over jezelf, je emoties en je gedrag.Eerst wordt aan de hand van een stappenplan gedemonstreerd hoe het ontwerpen van een eigen innerlijk bureaublad in z'n werk gaat. Daarna ligt de nadruk op de praktijk. Voorbeelden laten zien hoe je in het dagelijks leven veel aan deze methode kunt hebben.Dr. Martin Appelo is gz-psycholoog en gedragstherapeut. Hij werkt als docent, trainer, therapeut en supervisor bij diverse instellingen. Centrale thema's in zijn werk: rouw, veerkracht, zelfhelend vermogen en motivatietechnieken. Eerder publiceerde hij onder meer Socratisch motiveren, Waardenloze gesprekken, Het gelaagde brein en Samenwerken bij kanker.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Martin Appelo
Uitgever
Boom
ISBN
9789461052674
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Al zolang er machines zijn, vergelijkt de mens zichzelf daarmee. De klok en de telefooncentrale bijvoorbeeld hebben door de eeuwen heen gediend als metafoor voor de hersenen en de wisselwerking tussen gevoelens, gedachten en gedrag. Hoe kan de computer als metafoor een methode worden om te werken aan zelfvertrouwen, zelfcontrole en zelfontplooiing?
Het innerlijk bureaublad gaat ervan uit dat ieder mens beschikt over een bonte verzameling mentale programma's. Elk programma staat voor een gewenste of ongewenste manier van denken, voelen en doen. Net als bij een computer is het zaak om op het juiste moment het meest geschikte icoontje te activeren. Zo is het mogelijk om meer controle te krijgen over jezelf, je emoties en je gedrag.
Eerst wordt aan de hand van een stappenplan gedemonstreerd hoe het ontwerpen van een eigen innerlijk bureaublad in z'n werk gaat. Daarna ligt de nadruk op de praktijk. Voorbeelden laten zien hoe je in het dagelijks leven veel aan deze methode kunt hebben.

Dr. Martin Appelo is gz-psycholoog en gedragstherapeut. Hij werkt als docent, trainer, therapeut en supervisor bij diverse instellingen. Centrale thema's in zijn werk: rouw, veerkracht, zelfhelend vermogen en motivatietechnieken. Eerder publiceerde hij onder meer Socratisch motiveren, Waardenloze gesprekken, Het gelaagde brein en Samenwerken bij kanker.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Martin Appelo
Uitgever
Boom
ISBN
9789461052674
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99