Het IJsselmeerflotielje

de verdediging van het IJsselmeer in de meidagen van 1940

Prijs € 16,95

Levertijd: 2-3 werkdagen

Ook beschikbaar als:

Jacob Topper

Paperback | April 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Met aanvankelijk slechts acht gevorderde motorsleepboten moest de Koninklijke Marine in oktober 1939 voorkomen dat Duitse troepen vanuit de oostelijke IJsselmeerhavens een landing zouden kunnen uitvoeren op de Noord-Hollandse IJsselmeerkust. Na de Duitse invasie in Noorwegen op 9 april 1940 werd de strijdmacht uitgebreid met enkele kanonneerboten en een torpedoboot. Gedurende de oorlogsdagen werd ook nog de commandostructuur veranderd.Na de afkondiging van de capitulatie heerste er grote verwarring onder de kapiteins. Door orders en tegenorders slaagde er slechts één schip in om naar Engeland uit te wijken. De overige marineschepen werden door hun eigen bemanning in het IJsselmeer tot zinken gebracht om te voorkomen dat deze in Duitse handen zouden vallen. Aan de hand van vele authentieke verslagen, waarbij ook het originele Duitse aanvalsplan voor de oversteek over het IJsselmeer, heeft de auteur een levendig beeld geschetst van de gebeurtenissen op en rond het IJsselmeer. Adjudant b.d. Jacob Topper is plaatsvervangend conservator bijhet Kazemattenmuseum Kornwerderzand en werkt al ruim twintig jaar als vrijwilliger voor dit museum.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jacob Topper
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789461531223
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Met aanvankelijk slechts acht gevorderde motorsleepboten moest de Koninklijke Marine in oktober 1939 voorkomen dat Duitse troepen vanuit de oostelijke IJsselmeerhavens een landing zouden kunnen uitvoeren op de Noord-Hollandse IJsselmeerkust. Na de Duitse invasie in Noorwegen op 9 april 1940 werd de strijdmacht uitgebreid met enkele kanonneerboten en een torpedoboot. Gedurende de oorlogsdagen werd ook nog de commandostructuur veranderd.
Na de afkondiging van de capitulatie heerste er grote verwarring onder de kapiteins. Door orders en tegenorders slaagde er slechts één schip in om naar Engeland uit te wijken. De overige marineschepen werden door hun eigen bemanning in het IJsselmeer tot zinken gebracht om te voorkomen dat deze in Duitse handen zouden vallen. Aan de hand van vele authentieke verslagen, waarbij ook het originele Duitse aanvalsplan voor de oversteek over het IJsselmeer, heeft de auteur een levendig beeld geschetst van de gebeurtenissen op en rond het IJsselmeer. Adjudant b.d. Jacob Topper is plaatsvervangend conservator bij
het Kazemattenmuseum Kornwerderzand en werkt al ruim twintig jaar als vrijwilliger voor dit museum.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jacob Topper
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789461531223
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99