Het huis waar de duivel woont

Prijs € 5,00

Uitverkocht

Goran Tribuson

Paperback | Februari 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

1.Het huis waar de duivel woontHet huis waar de duivel woont is een verhaal van de straat en speelt zich af in de verpauperde buitenwijk De Gasfabriek. De tijd staat er stil en niets is wat het lijkt. De duivel doemt steeds weer op, net als de geheimzinnige rode rechterarm zonder lichaam.Zal het Roby lukken om zijn Kroatische vechter de wereldtitel in ultimate fight te latenwinnen? Hij ontvouwt zijn plannen in de sinistere kroeg Hirošima. Een van de stamgasten hier is Professor, de vreemde hengelaar die nooit ging vissen. Nadat hij ongelukkig het leven verliest, laat hij Het Huis Waar De Duivel Woont na, al gauw een leegstaand toevluchtsoord voor hoeren en zwervers. De Gasfabriekse legende blijkt waar te zijn: er ligt een schat verborgen in het huis, maar er rust ook een vloek op. Wie zal de schat in handen krijgen, erfgenaam Jerko of hoer Margo en haar pooier? Roby's vriend Cimbo, die het begrip gastvrijheid nogal letterlijk neemt als hij een van de ultimate fighters onderdak moet bieden, zorgt voor een onverwachte afloop.In de roman Het huis waar de duivel woont lopen de rauwe werkelijkheid van de Kroatischeprovincie en de symboliek van het bovennatuurlijke door elkaar. Schrijver Goran Tribuson (1948) is hier op zijn best. Met zijn romans, korte verhalen, toneelstukken, sitcoms en theoretische werk en is Tribuson al decennia lang een van de meest invloedrijke auteurs van Kroatië. De meeste populariteit heeft hij gekregen door zijn reeks maatschappij-kritische misdaadromans en door zijn autobiografische proza. Naast het schrijven doceerde hij tot aan zijn emeritaat scenario aan de Filmacademie in Zagreb. Ook is hij lid van de Kroatische Academie van Kunst en Wetenschappen.Het huis waar de duivel woont is zijn vierde roman die is vertaald in het Nederlands.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Goran Tribuson
Uitgever
KLIN
ISBN
9789492160096
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Beschrijving

1.Het huis waar de duivel woont

Het huis waar de duivel woont is een verhaal van de straat en speelt zich af in de verpauperde buitenwijk De Gasfabriek. De tijd staat er stil en niets is wat het lijkt. De duivel doemt steeds weer op, net als de geheimzinnige rode rechterarm zonder lichaam.
Zal het Roby lukken om zijn Kroatische vechter de wereldtitel in ultimate fight te laten
winnen? Hij ontvouwt zijn plannen in de sinistere kroeg Hirošima. Een van de stamgasten hier is Professor, de vreemde hengelaar die nooit ging vissen. Nadat hij ongelukkig het leven verliest, laat hij Het Huis Waar De Duivel Woont na, al gauw een leegstaand toevluchtsoord voor hoeren en zwervers. De Gasfabriekse legende blijkt waar te zijn: er ligt een schat verborgen in het huis, maar er rust ook een vloek op. Wie zal de schat in handen krijgen, erfgenaam Jerko of hoer Margo en haar pooier? Roby's vriend Cimbo, die het begrip gastvrijheid nogal letterlijk neemt als hij een van de ultimate fighters onderdak moet bieden, zorgt voor een onverwachte afloop.

In de roman Het huis waar de duivel woont lopen de rauwe werkelijkheid van de Kroatische
provincie en de symboliek van het bovennatuurlijke door elkaar. Schrijver Goran Tribuson (1948) is hier op zijn best. Met zijn romans, korte verhalen, toneelstukken, sitcoms en theoretische werk en is Tribuson al decennia lang een van de meest invloedrijke auteurs van Kroatië. De meeste populariteit heeft hij gekregen door zijn reeks maatschappij-kritische misdaadromans en door zijn autobiografische proza. Naast het schrijven doceerde hij tot aan zijn emeritaat scenario aan de Filmacademie in Zagreb. Ook is hij lid van de Kroatische Academie van Kunst en Wetenschappen.

Het huis waar de duivel woont is zijn vierde roman die is vertaald in het Nederlands.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Goran Tribuson
Uitgever
KLIN
ISBN
9789492160096
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99