Het huis aan de gouden bocht (e-Book)

Prijs € 0,00

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Jessie Burton

EPUB met digitaal watermerk | Juni 2014 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 33 beoordelingen
Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Jessie Burton Het huis aan de Gouden Bocht Amsterdam, 1686. Nella Oortman trouwt met een vooraanstaand VOC-koopman en gaat wonen aan de prestigieuze Herengracht. Als zij een manshoog poppenhuis krijgt, vinden er steeds meer vreemde gebeurtenissen plaats. Amsterdam beleeft een tijdperk van tegenstellingen. Weelde en verval liggen vlak naast elkaar. Succes kan omslaan in diepe armoede, en omgekeerd. Streng protestantisme verhult zeer vrijgevochten gedrag. Zoals de dichter Bredero zei: 'Het kan verkeren'... In 1686 komt Nella Oortman aan de prestigieuze Herengracht wonen, als jonge bruid van de bekende rijke VOC-koopman Johannes Brandt. Ze is niet bepaald wereldwijs en begrijpt niets van het huishouden waar ze in terechtgekomen is. Haar ongetrouwde, eigenzinnige schoonzus Maren, de zwarte bediende Otto en het brutale dienstmeisje Cornelia maken er de dienst uit. Haar echtgenoot Johannes is meestal op reis en raakt haar nooit aan. Dan krijgt ze van hem een bijzonder cadeau: een poppenhuis. Het is net hun eigen herenhuis aan de gracht - maar dan in miniatuur. Vanaf dat moment ontvangt ze mysterieuze pakketjes voor haar poppenhuis. Algauw krijgt het verhaal een dramatische wending en lijkt het lot van alle mensen om haar heen bezegeld. Het huis aan de Gouden Bocht is gebaseerd op het beroemde poppenhuis in het Rijksmuseum. Het is een betoverende roman die de Gouden Eeuw en de Amsterdamse bevolking op onvergetelijke wijze tot leven wekt. Jessie Burton (1982) studeerde aan de universiteit van Oxford en de Royal Central School of Speech and Drama. Ze werkte zeven jaar als secretaresse en actrice in Londen. Ondertussen deed ze research en schreef ze in het geheim aan haar debuutroman: Het huis aan de Gouden Bocht. Al voor verschijnen werden de vertaalrechten aan dertig landen verkocht. www.jessieburton.co.uk Het manshoge poppenhuis van Petronella Oortman is een van de hoogtepunten in de collectie van het Rijksmuseum. Kunsthistoricus Karin Braamhorst en grafisch ontwerper Marlies Visser laten, kamer voor kamer, hun licht schijnen op dit unieke poppenhuis en leggen daarbij het verband met de roman Het huis aan de Gouden Bocht. Het volledig geïllustreerde boek Het poppenhuis van Petronella Oortman biedt zo een fascinerend beeld van het dagelijks leven in de Gouden Eeuw.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jessie Burton
Uitgever
Luitingh Sijthoff
ISBN
9789021809526
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2014
Bestandsgrootte
4079639 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
363

Beschrijving

Jessie Burton
Het huis aan de Gouden Bocht

Amsterdam, 1686. Nella Oortman trouwt met een vooraanstaand VOC-koopman en gaat wonen aan de prestigieuze Herengracht. Als zij een manshoog poppenhuis krijgt, vinden er steeds meer vreemde gebeurtenissen plaats. Amsterdam beleeft een tijdperk van tegenstellingen. Weelde en verval liggen vlak naast elkaar. Succes kan omslaan in diepe armoede, en omgekeerd. Streng protestantisme verhult zeer vrijgevochten gedrag. Zoals de dichter Bredero zei: 'Het kan verkeren'...

In 1686 komt Nella Oortman aan de prestigieuze Herengracht wonen, als jonge bruid van de bekende rijke VOC-koopman Johannes Brandt. Ze is niet bepaald wereldwijs en begrijpt niets van het huishouden waar ze in terechtgekomen is. Haar ongetrouwde, eigenzinnige schoonzus Maren, de zwarte bediende Otto en het brutale dienstmeisje Cornelia maken er de dienst uit. Haar echtgenoot Johannes is meestal op reis en raakt haar nooit aan.
Dan krijgt ze van hem een bijzonder cadeau: een poppenhuis. Het is net hun eigen herenhuis aan de gracht - maar dan in miniatuur. Vanaf dat moment ontvangt ze mysterieuze pakketjes voor haar poppenhuis. Algauw krijgt het verhaal een dramatische wending en lijkt het lot van alle mensen om haar heen bezegeld.

Het huis aan de Gouden Bocht is gebaseerd op het beroemde poppenhuis in het Rijksmuseum. Het is een betoverende roman die de Gouden Eeuw en de Amsterdamse bevolking op onvergetelijke wijze tot leven wekt.

Jessie Burton (1982) studeerde aan de universiteit van Oxford en de Royal Central School of Speech and Drama. Ze werkte zeven jaar als secretaresse en actrice in Londen. Ondertussen deed ze research en schreef ze in het geheim aan haar debuutroman: Het huis aan de Gouden Bocht. Al voor verschijnen werden de vertaalrechten aan dertig landen verkocht. www.jessieburton.co.uk

Het manshoge poppenhuis van Petronella Oortman is een van de hoogtepunten in de collectie van het Rijksmuseum. Kunsthistoricus Karin Braamhorst en grafisch ontwerper Marlies Visser laten, kamer voor kamer, hun licht schijnen op dit unieke poppenhuis en leggen daarbij het verband met de roman Het huis aan de Gouden Bocht. Het volledig geïllustreerde boek Het poppenhuis van Petronella Oortman biedt zo een fascinerend beeld van het dagelijks leven in de Gouden Eeuw.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jessie Burton
Uitgever
Luitingh Sijthoff
ISBN
9789021809526
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2014
Bestandsgrootte
4079639 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
363

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99