Het huidige moment

spiritualiteit zonder religie

Prijs € 22,95

Levertijd: 1-2 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Sam Harris

Paperback | November 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In dit baanbrekende boek ontdoet Sam Harris spiritualiteit van haar religieuze context. Vanuit zijn achtergrond als neurowetenschapper en zijn eigen spirituele ervaring vertelt Harris over het wezen van bewustzijn, het zelf en meditatie. Hij moedigt je aan om zijn beweringen te toetsen in het laboratorium van je eigen leven, en geeft praktische aanwijzingen en mindfulness-oefeningen die daarbij kunnen helpen. Harris onderbouwt twee overtuigingen met argumenten en voorbeelden: 1. onze wereld wordt op een gevaarlijke manier bepaald door religieuze doctrines die weldenkende mensen zouden moeten betreuren, en 2. er valt meer te begrijpen van de menselijke conditie dan wetenschap en seculiere cultuur geneigd zijn toe te geven.Sam Harris laat zien dat er een vorm van geluk bestaat die verder gaat dan het najagen van plezier en het vermijden van pijn. Wijsheid is niets meer dan het vermogen om je eigen advies te volgen.Sam Harris is internationaal befaamd filosoof, neurowetenschapper, atheïstisch scepticus en bestseller-auteur. EEN GIDS VOOR SPIRITUALITEIT ZONDER RELIGIE* Spiritualiteit is wetenschappelijk te verklaren* Spiritualiteit staat los van religie* Het gevoel dat we 'ik' noemen, is een illusie* Positieve emoties zoals compassie zijn aan te leren* De realiteit van je leven is altijd nu* We worden niet gelukkig zolang we dat te graag willen* Ons denken beïnvloedt ons leven diepgaand* Meditatie en mindfulness verbeteren ons denken'Sam Harris is absoluut mijn meest favoriete scepticus. In dit boek biedt hij een heldere en onbevooroordeelde kijk op de supermarkt van de spiritualiteit. Hij legt uit wat junkfood is, en wat gezonde voeding.' - Daniel Goleman, auteur van Emotionele Intelligentie en Focus

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Sam Harris
Uitgever
Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
ISBN
9789057124136
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2014
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

In dit baanbrekende boek ontdoet Sam Harris spiritualiteit van haar religieuze context. Vanuit zijn achtergrond als neurowetenschapper en zijn eigen spirituele ervaring vertelt Harris over het wezen van bewustzijn, het zelf en meditatie. Hij moedigt je aan om zijn beweringen te toetsen in het laboratorium van je eigen leven, en geeft praktische aanwijzingen en mindfulness-oefeningen die daarbij kunnen helpen.

Harris onderbouwt twee overtuigingen met argumenten en voorbeelden: 1. onze wereld wordt op een gevaarlijke manier bepaald door religieuze doctrines die weldenkende mensen zouden moeten betreuren, en 2. er valt meer te begrijpen van de menselijke conditie dan wetenschap en seculiere cultuur geneigd zijn toe te geven.

Sam Harris laat zien dat er een vorm van geluk bestaat die verder gaat dan het najagen van plezier en het vermijden van pijn. Wijsheid is niets meer dan het vermogen om je eigen advies te volgen.

Sam Harris is internationaal befaamd filosoof, neurowetenschapper, atheïstisch scepticus en bestseller-auteur.


EEN GIDS VOOR SPIRITUALITEIT ZONDER RELIGIE

* Spiritualiteit is wetenschappelijk te verklaren
* Spiritualiteit staat los van religie
* Het gevoel dat we 'ik' noemen, is een illusie
* Positieve emoties zoals compassie zijn aan te leren
* De realiteit van je leven is altijd nu
* We worden niet gelukkig zolang we dat te graag willen
* Ons denken beïnvloedt ons leven diepgaand
* Meditatie en mindfulness verbeteren ons denken

'Sam Harris is absoluut mijn meest favoriete scepticus. In dit boek biedt hij een heldere en onbevooroordeelde kijk op de supermarkt van de spiritualiteit. Hij legt uit wat junkfood is, en wat gezonde voeding.' - Daniel Goleman, auteur van Emotionele Intelligentie en Focus

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Sam Harris
Uitgever
Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
ISBN
9789057124136
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2014
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99