Het heilig vuur

over de strijd tussen jodendom, christendom en islam

Prijs € 29,90

Niet beschikbaar

P. Sloterdijk

Hardback | Oktober 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het heilig vuurOver de strijd tussen jodendom, christendom & islamPeter Sloterdijk, een van de meest uitdagende denkers van deze tijd, schreef een fascinerende studie over de drie godsdiensten die hun stempel op de westerse cultuur hebben gedrukt: jodendom, christendom en islam.Sloterdijk analyseert de verschillen en overeenkomsten tussen de drie monotheïstische godsdiensten. Hij stelt dat de moeizame plaats van de in onze eeuw alleen begrepen kan worden als we het strijdbare én hetkarakter van deze godsdiensten in ogenschouw nemen. Volgens Sloterdijk worden jodendom, christendom en islam in onze tijd uitgedaagd om uit de illusie van een ‘vreedzame co-existentie’ treden en over te gaan tot een (soms pijnlijke) dialoog. Alleen zo kunnen ze deel uitmaken van de nieuwe, interculturele samenlevingen die nu ontstaan.--------------------------------------------------------------------------------Over de auteur(s):Het heilig vuurvolgt Woede en tijd(2007) en Het kristalpaleis (2006, 2de druk). Peter Sloterdijk heeft de afgelopen jaren internationaal een groot lezerspubliek gevonden door zijn bijzondere filosofische stijl en zijn vermogen om op beeldende wijze de kernvragen van de mens in de moderne cultuur te formuleren en te illustreren.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
P. Sloterdijk
Uitgever
Boom
ISBN
9789085065883
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Beschrijving

Het heilig vuur
Over de strijd tussen jodendom, christendom & islam

Peter Sloterdijk, een van de meest uitdagende denkers van deze tijd, schreef een fascinerende studie over de drie godsdiensten die hun stempel op de westerse cultuur hebben gedrukt: jodendom, christendom en islam.

Sloterdijk analyseert de verschillen en overeenkomsten tussen de drie monotheïstische godsdiensten. Hij stelt dat de moeizame plaats van de in onze eeuw alleen begrepen kan worden als we het strijdbare én hetkarakter van deze godsdiensten in ogenschouw nemen. Volgens Sloterdijk worden jodendom, christendom en islam in onze tijd uitgedaagd om uit de illusie van een ‘vreedzame co-existentie’ treden en over te gaan tot een (soms pijnlijke) dialoog. Alleen zo kunnen ze deel uitmaken van de nieuwe, interculturele samenlevingen die nu ontstaan.

--------------------------------------------------------------------------------
Over de auteur(s):

Het heilig vuurvolgt Woede en tijd(2007) en Het kristalpaleis (2006, 2de druk). Peter Sloterdijk heeft de afgelopen jaren internationaal een groot lezerspubliek gevonden door zijn bijzondere filosofische stijl en zijn vermogen om op beeldende wijze de kernvragen van de mens in de moderne cultuur te formuleren en te illustreren.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
P. Sloterdijk
Uitgever
Boom
ISBN
9789085065883
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99