Het grote songfestival boek

achter de schermen van het songfestival: de roddels, de liedjes, de deelnemers, de jurken, de geheimen en nog veel meer

Prijs € 10,00

Uitverkocht

Richard Van de Crommert, Dave Boomkens

Paperback | Maart 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Na de hoge noteringen van Ilse DeLange, Waylon en Anouk is het Songfestival in Nederland populairder dan ooit. Afgelopen jaar keken er meer mensen naar dan naar de inhuldiging van Willem-Alexander. Het Grote Songfestival Boek biedt de lezer een onthullende blik achter de coulissen van het Songfestival. De auteurs spraken niet alleen talloze oud-deelnemers, maar ook discjockeys, delegatieleiders, dirigenten en natuurlijk ook tientallen fans. Zo vertellen o.a. Getty Kaspers, Gerard Joling, Cornald Maas en Lenny Kuhr wat zij tijdens het Songfestival meemaakten. Wie gooide expres koffie over het spierwitte pak van Ben Cramer? Wat spookten de meiden van Treble uit in de nachtelijke uurtjes? Deelden Ronnie Tober en Cliff Richard dezelfde kleedkamer? Wat vond Anouk van Bonnie Tyler? Welke internationale deelnemer ging helemaal los op de Amsterdamse Wallen? En bestaat er een toverformule om het festival te winnen? Hebben homo's het festival gekaapt? Wat is er waar van de haat-liefderelatie met de hitlijsten? Het ene verhaal is breekbaar en ontluisterend; het andere vol humor en overgave. Dit heerlijke boek biedt een overzicht van zestig jaar Songfestivalgeschiedenis. Het brengt je helemaal in Songfestival-stemming! 'Aha, alle geheimen en al het gekonkel? Dit boek wil ik graag lezen!' - Evert Santegoeds Journalisten Richard van de Crommert (1968) en Dave Boomkens (1990) zijn beide kenners en verslaafd aan het evenement. Van de Crommert doet sinds enkele jaren verslag van het Songfestival voor De Telegraaf, Boomkens doet dit als levende encyclopedie vanuit een Rotterdamse huiskamer. Hij schrijft o.a. voor The Post Online.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Richard Van de Crommert, Dave Boomkens
Uitgever
Just Publishers
ISBN
9789089756503
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Beschrijving

Na de hoge noteringen van Ilse DeLange, Waylon en Anouk is het Songfestival in Nederland populairder dan ooit. Afgelopen jaar keken er meer mensen naar dan naar de inhuldiging van Willem-Alexander.

Het Grote Songfestival Boek biedt de lezer een onthullende blik achter de coulissen van het Songfestival. De auteurs spraken niet alleen talloze oud-deelnemers, maar ook discjockeys, delegatieleiders, dirigenten en natuurlijk ook tientallen fans. Zo vertellen o.a. Getty Kaspers, Gerard Joling, Cornald Maas en Lenny Kuhr wat zij tijdens het Songfestival meemaakten.

Wie gooide expres koffie over het spierwitte pak van Ben Cramer? Wat spookten de meiden van Treble uit in de nachtelijke uurtjes? Deelden Ronnie Tober en Cliff Richard dezelfde kleedkamer? Wat vond Anouk van Bonnie Tyler? Welke internationale deelnemer ging helemaal los op de Amsterdamse Wallen? En bestaat er een toverformule om het festival te winnen? Hebben homo's het festival gekaapt? Wat is er waar van de haat-liefderelatie met de hitlijsten?

Het ene verhaal is breekbaar en ontluisterend; het andere vol humor en overgave. Dit heerlijke boek biedt een overzicht van zestig jaar Songfestivalgeschiedenis. Het brengt je helemaal in Songfestival-stemming!


'Aha, alle geheimen en al het gekonkel? Dit boek wil ik graag lezen!' - Evert Santegoeds


Journalisten Richard van de Crommert (1968) en Dave Boomkens (1990) zijn beide kenners en verslaafd aan het evenement. Van de Crommert doet sinds enkele jaren verslag van het Songfestival voor De Telegraaf, Boomkens doet dit als levende encyclopedie vanuit een Rotterdamse huiskamer. Hij schrijft o.a. voor The Post Online.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Richard Van de Crommert, Dave Boomkens
Uitgever
Just Publishers
ISBN
9789089756503
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99