Het gewicht van een piano (e-Book)

Prijs € 0,00

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Chris Cander

EPUB met digitaal watermerk | Oktober 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het gewicht van een piano van Chris Cander is een ontroerende historische roman tegen de achtergrond van de Koude Oorlog. Voor de lezers van Haar naam was Sarah en Seringenmeisjes. Sovjet-Unie, 1962. De achtjarige Katja luistert naar de oude bovenbuurman, die elke nacht pianospeelt. Er wordt gefluisterd dat hij een gedeserteerde SS’er is, maar Katja krijgt een band met hem. Na zijn overlijden erft zij de antieke Blüthner-piano. Wanneer ze later trouwt met een joodse man, is het niet langer veilig voor hen in Rusland. Ze emigreert met haar gezin naar Amerika en de piano raakt zoek tijdens hun vlucht. Californië, 2012. De zesentwintigjarige Clara moet op zoek naar een nieuw appartement. De verhuizing wordt bemoeilijkt door de piano, die ze van haar vader voor haar twaalfde verjaardag heeft gekregen, kort voordat haar beide ouders omkwamen bij een brand. In een opwelling zet Clara de piano te koop. Als snel meldt zich een koper, die Clara toch weer aan het twijfelen brengt: wil ze er wel van af? Het gewicht van een piano gaat over herinnering, identiteit en de helende kracht van muziek. 'Een begenadigd verhalenverteller.' - The New York Times ‘Het gewicht van een piano is ontroerend als een meeslepende melodie; het laat je niet los en is onmogelijk te vergeten.’ – Christina Baker Kline 'Cander grijpt de lezer direct bij het begin van deze mooi geschreven roman.' - Kirkus Reviews

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Chris Cander
Uitgever
Ambo|Anthos
ISBN
9789026348747
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2019
Bestandsgrootte
3989184 bytes
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Het gewicht van een piano van Chris Cander is een ontroerende historische roman tegen de achtergrond van de Koude Oorlog. Voor de lezers van Haar naam was Sarah en Seringenmeisjes.

Sovjet-Unie, 1962. De achtjarige Katja luistert naar de oude bovenbuurman, die elke nacht pianospeelt. Er wordt gefluisterd dat hij een gedeserteerde SS’er is, maar Katja krijgt een band met hem. Na zijn overlijden erft zij de antieke Blüthner-piano. Wanneer ze later trouwt met een joodse man, is het niet langer veilig voor hen in Rusland. Ze emigreert met haar gezin naar Amerika en de piano raakt zoek tijdens hun vlucht.

Californië, 2012. De zesentwintigjarige Clara moet op zoek naar een nieuw appartement. De verhuizing wordt bemoeilijkt door de piano, die ze van haar vader voor haar twaalfde verjaardag heeft gekregen, kort voordat haar beide ouders omkwamen bij een brand. In een opwelling zet Clara de piano te koop. Als snel meldt zich een koper, die Clara toch weer aan het twijfelen brengt: wil ze er wel van af?

Het gewicht van een piano gaat over herinnering, identiteit en de helende kracht van muziek.

'Een begenadigd verhalenverteller.' - The New York Times

‘Het gewicht van een piano is ontroerend als een meeslepende melodie; het laat je niet los en is onmogelijk te vergeten.’ – Christina Baker Kline

'Cander grijpt de lezer direct bij het begin van deze mooi geschreven roman.' - Kirkus Reviews

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Chris Cander
Uitgever
Ambo|Anthos
ISBN
9789026348747
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2019
Bestandsgrootte
3989184 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 15,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 8,00
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,95
  • 23,95
  • 15,00
  • 22,99