Het geschenk van Jacob hoofdstuk 4 en 5 Tractaat Zegenspreuken

Babylonische Talmoed vertaald en toegelicht

Prijs € 54,50

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

J.N. de Leeuwe

Hardback | September 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De Babylonische Talmoed is na de Hebreeuwse Bijbel (Tenach) het belangrijkste boek binnen het jodendom. Het hart van de Talmoed is de Misjna-tekst, de zogenoemde mondelinge Tora, die volgens de traditie door God zelf aan Mozes is onderwezen en die in de rest van de Talmoed wordt besproken en becommentarieerd. De Talmoed vormt zo de uitleg van de schriftelijke Tora en bevat discussies, voorschriften, anekdotes, legenden en interpretaties van tradities.De definitieve tekst van de Babylonische Talmoed werd rond het jaar 500 afgesloten. Het is door de studie van deze tekst dat de joodse geest en het joodse leven werd gevormd. Voor het eerst nu is de Talmoed op toegankelijke en nauwgezette wijze in het Nederlands vertaald, verklaard en toegelicht. Ook de commentaren van de grote joodse geleerde Rasji zijn vertaald.Dit deel bevat hoofdstuk 4 en 5 van de Talmoed, tractaat zegenspreuken, en handelt met name over de zegenspreuken die in het leven van alledag gezegd worden. De totale serie zal omstreeks 200 delen omvatten. Jacob de Leeuwe, (1950) is arts en groot kenner van de joodse traditie. Hij is de auteur van de serie Sefer Mattenat Jaäkov (Het geschenk van Jacob), waarin dit deel verschijnt. Door zijn ouders werd hij in de joodse traditie opgevoed en leerde Talmoed met de huidige Opperrabbijn van Amsterdam A. Ralbag. De Leeuwe heeft talloze voorgangersfuncties binnen de joodse gemeenschap in Nederland vervuld en geeft cursussen voor beginners en gevorderden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J.N. de Leeuwe
Uitgever
Skandalon Uitgeverij B.V.
ISBN
9789490708061
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
360

Beschrijving

De Babylonische Talmoed is na de Hebreeuwse Bijbel (Tenach) het belangrijkste boek binnen het jodendom. Het hart van de Talmoed is de Misjna-tekst, de zogenoemde mondelinge Tora, die volgens de traditie door God zelf aan Mozes is onderwezen en die in de rest van de Talmoed wordt besproken en becommentarieerd. De Talmoed vormt zo de uitleg van de schriftelijke Tora en bevat discussies, voorschriften, anekdotes, legenden en interpretaties van tradities.
De definitieve tekst van de Babylonische Talmoed werd rond het jaar 500 afgesloten.

Het is door de studie van deze tekst dat de joodse geest en het joodse leven werd gevormd. Voor het eerst nu is de Talmoed op toegankelijke en nauwgezette wijze in het Nederlands vertaald, verklaard en toegelicht. Ook de commentaren van de grote joodse geleerde Rasji zijn vertaald.

Dit deel bevat hoofdstuk 4 en 5 van de Talmoed, tractaat zegenspreuken, en handelt met name over de zegenspreuken die in het leven van alledag gezegd worden. De totale serie zal omstreeks 200 delen omvatten.
 
Jacob de Leeuwe, (1950) is arts en groot kenner van de joodse traditie. Hij is de auteur van de serie Sefer Mattenat Jaäkov (Het geschenk van Jacob), waarin dit deel verschijnt. Door zijn ouders werd hij in de joodse traditie opgevoed en leerde Talmoed met de huidige Opperrabbijn van Amsterdam A. Ralbag. De Leeuwe heeft talloze voorgangersfuncties binnen de joodse gemeenschap in Nederland vervuld en geeft cursussen voor beginners en gevorderden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J.N. de Leeuwe
Uitgever
Skandalon Uitgeverij B.V.
ISBN
9789490708061
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
360

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99