Het fiscale stelsel in het Caribisch Koninkrijk.

Prijs € 95,54

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

P. Kavelaars, J.A. Adeler, D. Beeks, J. Lopez Ramirez

Paperback | April 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Sinds 10-10-10 is het Koninkrijk 'anders' geworden omdat Curaçao en St. Maarten daarbinnen de status aparte hebben gekregen, zoals Aruba die al had, en omdat de overige drie eilanden - Bonaire, St. Eustatius en Saba (de BES) - onderdeel van Nederland zijn geworden: Caribisch Nederland. Die nieuwe status verschaft de BES niettemin een geheel eigen juridisch stelsel. Dat geldt ook voor de fiscale regelgeving. Naast eigen lokale belastingen geldt er een stelsel van rijksbelastingen, dat afwijkt van de Nederlandse fiscale regels. De uitvoering daarvan geschiedt niettemin door de Nederlandse Belastingdienst. Ook anderszins is er sprake van een wisselwerking met het Nederlandse fiscale stelsel; doordat een winstbelasting ontbreekt zijn noodgrepen vereist om belastingvermijding te voorkomen en dat leidt onder omstandigheden tot belastingplicht in Nederland. In dit boek wordt ingegaan op het volledige fiscale stelsel zoals dat op de BES sinds 1 januari 2011 geldt, de wisselwerking met het Nederlandse belastingstelsel en de internationale fiscale aspecten. Daarnaast hebben we in dit boek de fiscale stelsels van de andere landen van het Caribische deel van het Koninkrijk opgenomen. In beginsel zijn die stelsels niet gewijzigd sinds de nieuwe status. Niettemin vinden ook hier geleidelijk aan duidelijke ontwikkelingen plaats die tot veranderingen leiden. In de eerste druk van dit boek hebben we aan deze fiscale stelsels geen aandacht geschonken. Ingaande de tweede druk is dat wel gebeurd en is aan elk van de fiscale stelsels van Aruba, Curaçao en St. Maarten (ACS) een hoofdstuk gewijd. Daarnaast is uitvoerig ingegaan op de formeelrechtelijke aspecten van de belastingheffing op de BES en op de ACS. Mr. J. Adeler is verbonden aan Orange Tree Tax Consultants in Rotterdam en St. Maarten. Hij is onder andere geruime tijd werkzaam geweest op Curaçao en heeft diverse publicaties op zijn naam staan over het fiscale Antilliaanse stelsel en het BES-stelsel. Mr. D. Beeks is als senior accijns- en douaneadviseur verbonden aan Shell International B.V. en adviseert wereldwijd over internationale handelsvraagstukken. Prof.dr. P. Kavelaars is hoogleraar Fiscale Economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, buitengewoon hoogleraar fiscaal recht en economie aan de University of Curaçao en directeur van het Wetenschappelijk Bureau van Deloitte Belastingadviseurs te Rotterdam. Hij heeft vele publicaties op zijn naam staan op diverse fiscale gebieden. Mr. J. Lopez Ramirez is tot medio 2012, als directeur douane en directeur fiscale zaken, werkzaam geweest bij het Ministerie van Financiën van de Nederlandse Antillen en vervolgens van Curaçao. Sindsdien is hij managing partner en partner tax bij Deloitte Dutch Caribbean. Van 2014 tot medio 2015 heeft hij als interim directeur douane Aruba de modernisering aldaar geleid.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
P. Kavelaars, J.A. Adeler, D. Beeks, J. Lopez Ramirez
Uitgever
Sdu Uitgevers
ISBN
9789012402125
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2018
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
700

Beschrijving

Sinds 10-10-10 is het Koninkrijk 'anders' geworden omdat Curaçao en St. Maarten daarbinnen de status aparte hebben gekregen, zoals Aruba die al had, en omdat de overige drie eilanden - Bonaire, St. Eustatius en Saba (de BES) - onderdeel van Nederland zijn geworden: Caribisch Nederland. Die nieuwe status verschaft de BES niettemin een geheel eigen juridisch stelsel. Dat geldt ook voor de fiscale regelgeving. Naast eigen lokale belastingen geldt er een stelsel van rijksbelastingen, dat afwijkt van de Nederlandse fiscale regels. De uitvoering daarvan geschiedt niettemin door de Nederlandse Belastingdienst. Ook anderszins is er sprake van een wisselwerking met het Nederlandse fiscale stelsel; doordat een winstbelasting ontbreekt zijn noodgrepen vereist om belastingvermijding te voorkomen en dat leidt onder omstandigheden tot belastingplicht in Nederland. In dit boek wordt ingegaan op het volledige fiscale stelsel zoals dat op de BES sinds 1 januari 2011 geldt, de wisselwerking met het Nederlandse belastingstelsel en de internationale fiscale aspecten.
Daarnaast hebben we in dit boek de fiscale stelsels van de andere landen van het Caribische deel van het Koninkrijk opgenomen. In beginsel zijn die stelsels niet gewijzigd sinds de nieuwe status. Niettemin vinden ook hier geleidelijk aan duidelijke ontwikkelingen plaats die tot veranderingen leiden. In de eerste druk van dit boek hebben we aan deze fiscale stelsels geen aandacht geschonken. Ingaande de tweede druk is dat wel gebeurd en is aan elk van de fiscale stelsels van Aruba, Curaçao en St. Maarten (ACS) een hoofdstuk gewijd. Daarnaast is uitvoerig ingegaan op de formeelrechtelijke aspecten van de belastingheffing op de BES en op de ACS.

Mr. J. Adeler is verbonden aan Orange Tree Tax Consultants in Rotterdam en St. Maarten. Hij is onder andere geruime tijd werkzaam geweest op Curaçao en heeft diverse publicaties op zijn naam staan over het fiscale Antilliaanse stelsel en het BES-stelsel.

Mr. D. Beeks is als senior accijns- en douaneadviseur verbonden aan Shell International B.V. en adviseert wereldwijd over internationale handelsvraagstukken.

Prof.dr. P. Kavelaars is hoogleraar Fiscale Economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, buitengewoon hoogleraar fiscaal recht en economie aan de University of Curaçao en directeur van het Wetenschappelijk Bureau van Deloitte Belastingadviseurs te Rotterdam. Hij heeft vele publicaties op zijn naam staan op diverse fiscale gebieden.

Mr. J. Lopez Ramirez is tot medio 2012, als directeur douane en directeur fiscale zaken, werkzaam geweest bij het Ministerie van Financiën van de Nederlandse Antillen en vervolgens van Curaçao. Sindsdien is hij managing partner en partner tax bij Deloitte Dutch Caribbean. Van 2014 tot medio 2015 heeft hij als interim directeur douane Aruba de modernisering aldaar geleid.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
P. Kavelaars, J.A. Adeler, D. Beeks, J. Lopez Ramirez
Uitgever
Sdu Uitgevers
ISBN
9789012402125
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2018
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
700

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99