Het exacte verhaal

wetenschapscommunicatie voor beta's

Prijs € 21,95

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Ionica Smeets

Paperback | Oktober 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Veel mensen zien exacte wetenschap als abstract en ontoegankelijk. Totdat er iemand komt die een ingewikkeld verhaal in een klap duidelijk weet te maken. Maar hoe krijg je dat als bèta voor elkaar? Hoe leg je ingewikkelde materie goed uit? Hoe krijg je meer mensen enthousiast voor je werk en voor de wetenschap?Ionica Smeets leert ons de fijne kneepjes van het vak. Vol voorbeelden van hoe het niet moet, én hoe het wel kan. Ze doet dit aan de hand van tips en verhalen van prominente wetenschappers en journalisten als Robbert Dijkgraaf, Freek Vonk, Diederik Jekel, Govert Schilling en Margriet van der Heijden.Het exacte verhaal is een praktische gids voor wetenschappers, journalisten, redacteuren, communicatiemedewerkers, docenten, bloggers en alle anderen die moeilijke, abstracte onderwerpen toegankelijk willen maken voor een algemeen publiek.Ionica Smeets is wetenschapsjournalist en wiskundige. Ze presenteert tv-programma's (Eureka!, Factcheckers), schrijft columns (o.a. in de Volkskrant), en geeft regelmatig voordrachten. Eerder verscheen van haar en collega-wiskundemeisje Jeanine Daems bij Uitgeverij Nieuwezijds: Ik was altijd heel slecht in wiskunde (Zilveren Tulp 2012).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ionica Smeets
Uitgever
Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
ISBN
9789057123931
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Veel mensen zien exacte wetenschap als abstract en ontoegankelijk. Totdat er iemand komt die een ingewikkeld verhaal in een klap duidelijk weet te maken. Maar hoe krijg je dat als bèta voor elkaar? Hoe leg je ingewikkelde materie goed uit? Hoe krijg je meer mensen enthousiast voor je werk en voor de wetenschap?

Ionica Smeets leert ons de fijne kneepjes van het vak. Vol voorbeelden van hoe het niet moet, én hoe het wel kan. Ze doet dit aan de hand van tips en verhalen van prominente wetenschappers en journalisten als Robbert Dijkgraaf, Freek Vonk, Diederik Jekel, Govert Schilling en Margriet van der Heijden.

Het exacte verhaal is een praktische gids voor wetenschappers, journalisten, redacteuren, communicatiemedewerkers, docenten, bloggers en alle anderen die moeilijke, abstracte onderwerpen toegankelijk willen maken voor een algemeen publiek.

Ionica Smeets is wetenschapsjournalist en wiskundige. Ze presenteert tv-programma's (Eureka!, Factcheckers), schrijft columns (o.a. in de Volkskrant), en geeft regelmatig voordrachten. Eerder verscheen van haar en collega-wiskundemeisje Jeanine Daems bij Uitgeverij Nieuwezijds: Ik was altijd heel slecht in wiskunde (Zilveren Tulp 2012).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ionica Smeets
Uitgever
Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
ISBN
9789057123931
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99