Het einde van de opvoeding

Prijs € 21,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Jan Geurtz

Paperback | Januari 2004 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 2 beoordelingen
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Jan Geurtz, bekend van de bestsellers De opluchting en De verslaving voorbij, laat in dit boek zien dat de crisis in de opvoedkunde, maar vooral ook in de dagelijkse praktijk van het opvoeden, veroorzaakt wordt door een fundamentele fout in ons basisprincipe van het opvoeden. Terwijl we ons als ouders verantwoordelijk voelen voor het latere levensgeluk van onze kinderen, zijn we juist bezig hun huidige en toekomstige geluk te dwarsbomen. Het einde van de opvoeding confronteert ouders met het fatale mechanisme om hun eigen jeugdproblemen te corrigeren in de opvoeding van hun kinderen, waarmee ze op een dieper niveau hun blokkades en beknellingen juist aan de volgende generatie overdragen. Met veel praktijkvoorbeelden en humor laat Jan Geurtz zien dat er een totaal andere manier van 'opvoeden' van kinderen mogelijk is. Het einde van de opvoeding is bedoeld voor ouders en beroeps-opvoeders, maar ook voor oudere kinderen, en eigenlijk voor iedereen die nog weleens hinder ondervindt van zijn eigen opvoeding. En ondervinden we dat niet allemaal? Over de auteur Jan Geurtz studeerde orthopedagogiek, onderwijskunde en wetenschapsfilosofie. Hij laat zich vooral inspireren door het boeddhisme. Hij schreef eerder de bestsellers De verslaving voorbij en De opluchting.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jan Geurtz
Uitgever
Ambo
ISBN
9789026318375
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2004
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
159

Beschrijving

Jan Geurtz, bekend van de bestsellers De opluchting en De verslaving voorbij, laat in dit boek zien dat de crisis in de opvoedkunde, maar vooral ook in de dagelijkse praktijk van het opvoeden, veroorzaakt wordt door een fundamentele fout in ons basisprincipe van het opvoeden. Terwijl we ons als ouders verantwoordelijk voelen voor het latere levensgeluk van onze kinderen, zijn we juist bezig hun huidige en toekomstige geluk te dwarsbomen. Het einde van de opvoeding confronteert ouders met het fatale mechanisme om hun eigen jeugdproblemen te corrigeren in de opvoeding van hun kinderen, waarmee ze op een dieper niveau hun blokkades en beknellingen juist aan de volgende generatie overdragen.

Met veel praktijkvoorbeelden en humor laat Jan Geurtz zien dat er een totaal andere manier van 'opvoeden' van kinderen mogelijk is.

Het einde van de opvoeding is bedoeld voor ouders en beroeps-opvoeders, maar ook voor oudere kinderen, en eigenlijk voor iedereen die nog weleens hinder ondervindt van zijn eigen opvoeding. En ondervinden we dat niet allemaal?

Over de auteur Jan Geurtz studeerde orthopedagogiek, onderwijskunde en wetenschapsfilosofie. Hij laat zich vooral inspireren door het boeddhisme. Hij schreef eerder de bestsellers De verslaving voorbij en De opluchting.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jan Geurtz
Uitgever
Ambo
ISBN
9789026318375
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2004
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
159

Actuele bestsellers!

  • 15,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 8,00
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,95
  • 23,95
  • 15,00
  • 22,99