Het eiland

Prijs € 12,50

Uitverkocht

Sybe Dijkstra

Hardback | Januari 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Op een dag merkt de frons dat hij bestaat. Hij ligt op het voorhoofd vaneen man. De men heeft veel om over na te denken en de frons nestelt zich steeds dieper en meer behaaglijk op het voorhoofd. Maar dan verandert er iets ..De druppel, die in de vijver met de fontein leeft, zal hij ooit wegvliegen, ver weg, net als de vogels die hij alleen maar kan nakijken als hij door de fontein de lucht in gespoten wordt? De holle pad, zal hij ooit gevuld worden? Waarom zou het eiland willen wegrennen, en wat als je de dood tegenkomt, op de fiets?De miniatuurtjes van Sybe Dijkstra verhalen in een zuivere taal van een wereld die, bezien met de naïviteit van het sprookje, de lezer toegang geeft tot wonderbare zaken die vaak buiten ons blikveld blijven. Met onnadrukkelijke symboliek, humor en een vleugje absurdisme vertellen ze iets dat subtiel kan blijven naklinken.Lees de miniatuurtjes daarom niet in een teug, maar savoureer ze, twee of drie tegelijk, dan komen ze het beste tot hun recht.De aquarellen van schilderes Annemieke Janson zijn van de miniatuurtjes het perfecte gezelschap.Reacties op Het eiland:'Een bijzonder mooi boekje. Het verhaal De dood: prachtig!'- Erik Nieuwenhuis, schrijver (winnaar van het Hendrik de Vries- en het Belcampo Stipendium)'Goed geschreven, met aandacht voor iets kleins, een druppel, een bloempje of een vogel, dat naarmate de lezer vordert, in betekenis toeneemt.'- Annelies van Hees, vertaalster (bekroond werd o.a. haar vertaling van de complete Sprookjes en verhalen van Andersen)Sybe Dijkstra schrijft symbolische miniatuurtjes, fabels en sprookjes.In 2013 publiceerde hij De zwaan.Gebonden met linnen rug, leeslint, met 15 aquarellen van Annemieke Janson.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Sybe Dijkstra
Uitgever
Uitgeverij De zwaan
ISBN
9789082162820
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Januari 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
44

Beschrijving

Op een dag merkt de frons dat hij bestaat. Hij ligt op het voorhoofd van
een man. De men heeft veel om over na te denken en de frons nestelt zich steeds dieper en meer behaaglijk op het voorhoofd. Maar dan verandert er iets ..

De druppel, die in de vijver met de fontein leeft, zal hij ooit wegvliegen, ver weg, net als de vogels die hij alleen maar kan nakijken als hij door de fontein de lucht in gespoten wordt? De holle pad, zal hij ooit gevuld worden? Waarom zou het eiland willen wegrennen, en wat als je de dood tegenkomt, op de fiets?

De miniatuurtjes van Sybe Dijkstra verhalen in een zuivere taal van een wereld die, bezien met de naïviteit van het sprookje, de lezer toegang geeft tot wonderbare zaken die vaak buiten ons blikveld blijven. Met onnadrukkelijke symboliek, humor en een vleugje absurdisme vertellen ze iets dat subtiel kan blijven naklinken.
Lees de miniatuurtjes daarom niet in een teug, maar savoureer ze, twee of drie tegelijk, dan komen ze het beste tot hun recht.

De aquarellen van schilderes Annemieke Janson zijn van de miniatuurtjes het perfecte gezelschap.

Reacties op Het eiland:
'Een bijzonder mooi boekje. Het verhaal De dood: prachtig!'
- Erik Nieuwenhuis, schrijver (winnaar van het Hendrik de Vries- en het Belcampo Stipendium)

'Goed geschreven, met aandacht voor iets kleins, een druppel, een bloempje of een vogel, dat naarmate de lezer vordert, in betekenis toeneemt.'
- Annelies van Hees, vertaalster (bekroond werd o.a. haar vertaling van de complete Sprookjes en verhalen van Andersen)

Sybe Dijkstra schrijft symbolische miniatuurtjes, fabels en sprookjes.
In 2013 publiceerde hij De zwaan.

Gebonden met linnen rug, leeslint, met 15 aquarellen van Annemieke Janson.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Sybe Dijkstra
Uitgever
Uitgeverij De zwaan
ISBN
9789082162820
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Januari 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
44

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99