Het dubbelwezen

Prijs € 22,50

Levertijd: 5-8 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

August Fennet

Paperback | Juni 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hoe kan het, dat overal ter wereld homo's voor hun rechten opkomen en erkenning wensen, terwijl heteromannen met hetzelfde gemak elkaar in het kruis tasten, elkaar eeuwige trouw beloven en een blote stoeipartij niet uit de weg gaan, onder het mom van 'een geintje'? Is er eigenlijk wel een verschil tussen hetero en homo, of maken wij onszelf dat maar wijs, aangemoedigd door de bijbel? Vrijwel alle culturen kenden broederschappen, tot de middeleeuwse ridders aan toe. Mannen zoeken elkaar op, niet omdat ze homo zijn, maar omdat ze op elkaar lijken. Vrouwen doen dat ook. Soort zoekt soort, en dat schept een band. En die band, die is ook seksueel. Voor Plato stond al vast: ieder mens is een dubbelwezen. Iedere man gaat vroeg of laat op zoek naar zijn mannelijke wederhelft, net zoals de vrouw dat doet. Dat is niet alleen normaal, het is zelfs de natuurlijke norm. Daar kan geen geloof ooit iets aan veranderen. Hetero's bestaan niet, net zo min als er homo's zijn. Dat deze waarheid als hernieuwde norm in ere hersteld moge worden, is waar dit boek een aanzet toe hoopt te geven. August Fennet studeerde wijsgerige antropologie en is als docent werkzaam op een ROC.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
August Fennet
Uitgever
Pumbo
ISBN
9789491164477
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2014
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
260

Beschrijving

Hoe kan het, dat overal ter wereld homo's voor hun rechten opkomen en erkenning wensen, terwijl heteromannen met hetzelfde gemak elkaar in het kruis tasten, elkaar eeuwige trouw beloven en een blote stoeipartij niet uit de weg gaan, onder het mom van 'een geintje'? Is er eigenlijk wel een verschil tussen hetero en homo, of maken wij onszelf dat maar wijs, aangemoedigd door de bijbel? Vrijwel alle culturen kenden broederschappen, tot de middeleeuwse ridders aan toe. Mannen zoeken elkaar op, niet omdat ze homo zijn, maar omdat ze op elkaar lijken. Vrouwen doen dat ook. Soort zoekt soort, en dat schept een band. En die band, die is ook seksueel.
Voor Plato stond al vast: ieder mens is een dubbelwezen. Iedere man gaat vroeg of laat op zoek naar zijn mannelijke wederhelft, net zoals de vrouw dat doet. Dat is niet alleen normaal, het is zelfs de natuurlijke norm. Daar kan geen geloof ooit iets aan veranderen. Hetero's bestaan niet, net zo min als er homo's zijn. Dat deze waarheid als hernieuwde norm in ere hersteld moge worden, is waar dit boek een aanzet toe hoopt te geven.

August Fennet studeerde wijsgerige antropologie en is als docent werkzaam op een ROC.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
August Fennet
Uitgever
Pumbo
ISBN
9789491164477
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2014
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
260

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99