Het districtelijk opsporingsproces

de black box geopend

Prijs € 56,63

Uitverkocht

R.M. Kouwenhoven, R.J. Moree, P. van Beers

Paperback | Juli 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Opsporing is een van de kerntaken van de politie. Toch is maar betrekkelijk weinig onderzoek gedaan naar de wijze waarop het opsporingsproces in de regiokorpsen is ingericht. Zeker op districtsniveau waar veelal de 'aangiftecriminaliteit' wordt afgehandeld, de veelvoorkomende criminaliteit waarvan burgers het slachtoffer zijn. De auteurs spreken van een 'black box', die met deze studie wordt geopend.De reeks Politiekunde in een uitgave van het onderzoeksprogramma Politie & Wetenschap, een zelfstandig onderdeel van de politieacademie. Politie & Wetenschap is ingesteld om een stimulans te geven aan de toegepaste wetenschappelijke kennisontwikkeling op het gebied van politie en veiligheid, de daarvoor benodigde kennisinfrastructuur en de daadwerkelijke benutting van onderzoeksrapporten en -resultaten in de politiepraktijk, beleid en opleiding. Publicaties in de reeks Politiekunde betrffen in het algemeen concrete handleidingen, modellen, instrumenten of werkwijzen die direct bruikbaar zijn voor de politiepraktijk. Ze zijn veelal de uitkomst van onderzoek dat is verricht in het kader van het meerjarige onderzoeksprogramma, de kernactiviteit van Politie & Wetenschap.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
R.M. Kouwenhoven, R.J. Moree, P. van Beers
Uitgever
Sdu B.V.
ISBN
9789035245143
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Beschrijving

Opsporing is een van de kerntaken van de politie. Toch is maar betrekkelijk weinig onderzoek gedaan naar de wijze waarop het opsporingsproces in de regiokorpsen is ingericht. Zeker op districtsniveau waar veelal de 'aangiftecriminaliteit' wordt afgehandeld, de veelvoorkomende criminaliteit waarvan burgers het slachtoffer zijn. De auteurs spreken van een 'black box', die met deze studie wordt geopend.

De reeks Politiekunde in een uitgave van het onderzoeksprogramma Politie & Wetenschap, een zelfstandig onderdeel van de politieacademie. Politie & Wetenschap is ingesteld om een stimulans te geven aan de toegepaste wetenschappelijke kennisontwikkeling op het gebied van politie en veiligheid, de daarvoor benodigde kennisinfrastructuur en de daadwerkelijke benutting van onderzoeksrapporten en -resultaten in de politiepraktijk, beleid en opleiding. Publicaties in de reeks Politiekunde betrffen in het algemeen concrete handleidingen, modellen, instrumenten of werkwijzen die direct bruikbaar zijn voor de politiepraktijk. Ze zijn veelal de uitkomst van onderzoek dat is verricht in het kader van het meerjarige onderzoeksprogramma, de kernactiviteit van Politie & Wetenschap.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
R.M. Kouwenhoven, R.J. Moree, P. van Beers
Uitgever
Sdu B.V.
ISBN
9789035245143
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99