Het chronisch vermoeidheidssyndroom

behandelprotocol cognitieve gedragstherapie voor CVS

Prijs € 55,95

Uitverkocht

Hans Knoop, Gijs Bleijenberg

Paperback | Juni 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In dit boek wordt het protocol voor de behandeling van patiënten met het chronisch vermoeidheidssyn¬droom (CVS) beschreven. Het is een gewijzigde versie van eerder verschenen protocollen, geschreven op basis van de resultaten van veel wetenschappelijk onderzoek en klinische ervaring. De interventies zijn in detail uitgewerkt. De handelingen van de therapeut worden stapsgewijs beschreven en geïllustreerd met veel voorbeelden. In de behandeling ligt de nadruk nu meer op de verandering van cognities en minder op de opbouw van lichamelijke activiteit. Er wordt uitvoerig aandacht besteed aan hoe een patiënt volledig herstel van CVS kan bereiken. Het protocol beschrijft de individuele behandeling van CVS-patiënten, maar ook groepsbehandeling en behandeling van adolescenten komen beknopt aan de orde. Aan het wetenschappelijk onderzoek bij CVS wordt in dit boek slechts summier aandacht besteed. Alleen de achtergronden die nodig zijn om CVS effectief te behandelen, komen aan bod. De nadruk ligt op het beschrijven van de diagnostiek en behandeling van CVS in de klinische praktijk. Bedoeld voor gedragstherapeuten die CVS-patiënten behandelen of gaan behandelen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hans Knoop, Gijs Bleijenberg
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031381944
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
152

Beschrijving

In dit boek wordt het protocol voor de behandeling van patiënten met het chronisch vermoeidheidssyn¬droom (CVS) beschreven. Het is een gewijzigde versie van eerder verschenen protocollen, geschreven op basis van de resultaten van veel wetenschappelijk onderzoek en klinische ervaring. De interventies zijn in detail uitgewerkt. De handelingen van de therapeut worden stapsgewijs beschreven en geïllustreerd met veel voorbeelden.

In de behandeling ligt de nadruk nu meer op de verandering van cognities en minder op de opbouw van lichamelijke activiteit. Er wordt uitvoerig aandacht besteed aan hoe een patiënt volledig herstel van CVS kan bereiken.

Het protocol beschrijft de individuele behandeling van CVS-patiënten, maar ook groepsbehandeling en behandeling van adolescenten komen beknopt aan de orde. Aan het wetenschappelijk onderzoek bij CVS wordt in dit boek slechts summier aandacht besteed. Alleen de achtergronden die nodig zijn om CVS effectief te behandelen, komen aan bod.

De nadruk ligt op het beschrijven van de diagnostiek en behandeling van CVS in de klinische praktijk. Bedoeld voor gedragstherapeuten die CVS-patiënten behandelen of gaan behandelen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hans Knoop, Gijs Bleijenberg
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031381944
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
152

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99