Het capaciteitenprofiel

toekomstverwachtingen voor kinderen met een beperking inschatten en communiceren

Prijs € 26,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Anke Meester-Delver

Paperback | Juni 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Ouders die een kind krijgen met een handicap komen al snel terecht in de wereld van hulpverlening, regelingen en voorzieningen. Ouders vragen zich af hoe de toekomst van hun kind eruit zal zien en hebben behoefte aan een heldere uitspraak hierover.Het Capaciteitenprofiel (CAP) is een methode die (para-)medici handvatten biedt om ouders helder en realistisch te informeren over de mogelijkheden van en de toekomstige zorg voor hun kind. De achtergronden van het CAP worden uitgelegd en de wetenschappelijke onderbouwing wordt voorzien van een toelichting. Ook bevat de uitgave de handleiding om het CAP te bepalen. Dit is de taak van het kinderrevalidatieteam. De uitgave biedt daarnaast veel nuttige informatie voor alle professionals die te maken krijgen met kinderen met beperkingen: huisartsen, consultatiebureau- en jeugdartsen, kinderartsen, paramedici, maatschappelijk werkenden, gedragsdeskundigen, SPH-ers, verzorgenden in kinderdagcentra en woonvormen of medewerkers van organisaties zoals MEE, (speciaal) onderwijs en indicatieadviesorganen. Ook voor ouders bevat dit boek nuttige informatie.Het Capaciteitenprofiel is geschreven door Anke Meester, als kinderrevalidatiearts verbonden aan de afdeling revalidatie van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Elk hoofdstuk eindigt met een column van Elise van der Velde, tekstschrijfster en moeder van een ernstig spastische zoon. Het resultaat is een afgewogen mix tussen de medische invalshoek en de beleving van ouders.Het analyseren van het niveau van functioneren van het kind en het onderkennen van de daaraan ten grondslag liggende functiestoornissen vraagt oefening, daarom is er naast het boek een e-learningmodule ontwikkeld om deze vaardigheden aan te leren en te trainen.De module is te vinden op www.zorgstudie.nl.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Anke Meester-Delver
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023251392
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

Ouders die een kind krijgen met een handicap komen al snel terecht in de wereld van hulpverlening, regelingen en voorzieningen. Ouders vragen zich af hoe de toekomst van hun kind eruit zal zien en hebben behoefte aan een heldere uitspraak hierover.

Het Capaciteitenprofiel (CAP) is een methode die (para-)medici handvatten biedt om ouders helder en realistisch te informeren over de mogelijkheden van en de toekomstige zorg voor hun kind. De achtergronden van het CAP worden uitgelegd en de wetenschappelijke onderbouwing wordt voorzien van een toelichting. Ook bevat de uitgave de handleiding om het CAP te bepalen. Dit is de taak van het kinderrevalidatieteam. De uitgave biedt daarnaast veel nuttige informatie voor alle professionals die te maken krijgen met kinderen met beperkingen: huisartsen, consultatiebureau- en jeugdartsen, kinderartsen, paramedici, maatschappelijk werkenden, gedragsdeskundigen, SPH-ers, verzorgenden in kinderdagcentra en woonvormen of medewerkers van organisaties zoals MEE, (speciaal) onderwijs en indicatieadviesorganen. Ook voor ouders bevat dit boek nuttige informatie.
Het Capaciteitenprofiel is geschreven door Anke Meester, als kinderrevalidatiearts verbonden aan de afdeling revalidatie van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Elk hoofdstuk eindigt met een column van Elise van der Velde, tekstschrijfster en moeder van een ernstig spastische zoon. Het resultaat is een afgewogen mix tussen de medische invalshoek en de beleving van ouders.

Het analyseren van het niveau van functioneren van het kind en het onderkennen van de daaraan ten grondslag liggende functiestoornissen vraagt oefening, daarom is er naast het boek een e-learningmodule ontwikkeld om deze vaardigheden aan te leren en te trainen.
De module is te vinden op www.zorgstudie.nl.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Anke Meester-Delver
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023251392
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99