Het Buenos Aires Complot

Prijs € 16,50

Uitverkocht

G.H. Nijmeijer, Gerard H. Nijmeijer

Paperback | Augustus 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een terroristische groep in Buenos Aires wil geld verdienen via drugssmokkel. Het geld hebben ze nodig voor het aankopen van wapens, smeergeld en omkoperij. De bedoeling van de groep is om strafvermindering of rehabilitatie af te dwingen voor de foute Argentijnen uit het Videla-bewind. De ondergrondse BA-groep met de naam HAB (Hijos del Argentinos Buenos) wordt gevormd door kinderen van foute Argentijnen uit dat Videla-bewind. Deze kinderen, nu dertigers, worden hun hele leven achtervolgd door de fouten van hun ouders, waardoor ze zelf hun carrière de mist in zien gaan.De drugs worden geproduceerd en gekocht in een plaatsje op de Zuid Hollandse eilanden en via een vrachtschip, het ms. Waterland, van de Zuid Amerika Lijn (ZAL) naar Buenos Aires gesmokkeld. Op deze smokkelroute vinden een paar gewelddadige zaken plaats. De hoofdpersoon in het boek is de 3e werktuigkundige Nico Meyer, die een verhouding aan boord krijgt met een stewardess. Het verhaal begint in december 1989, toen de containervaart nog in de kinderschoenen stond.Gerard H. Nijmeijer heeft in de jaren ‘60 en ‘70 als scheepswerktuigkundige vele zeereizen op zowel de oostkust als de westkust van Zuid-Amerika gemaakt. Zijn belevenissen tijdens deze periode hebben vele jaren later geleid tot het schrijven van 'Het Buenos Aires Complot'.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
G.H. Nijmeijer, Gerard H. Nijmeijer
Uitgever
Kirjaboek
ISBN
9789460080845
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2010
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
245

Beschrijving

Een terroristische groep in Buenos Aires wil geld verdienen via drugssmokkel. Het geld hebben ze nodig voor het aankopen van wapens, smeergeld en omkoperij. De bedoeling van de groep is om strafvermindering of rehabilitatie af te dwingen voor de foute Argentijnen uit het Videla-bewind. De ondergrondse BA-groep met de naam HAB (Hijos del Argentinos Buenos) wordt gevormd door kinderen van foute Argentijnen uit dat Videla-bewind. Deze kinderen, nu dertigers, worden hun hele leven achtervolgd door de fouten van hun ouders, waardoor ze zelf hun carrière de mist in zien gaan.

De drugs worden geproduceerd en gekocht in een plaatsje op de Zuid Hollandse eilanden en via een vrachtschip, het ms. Waterland, van de Zuid Amerika Lijn (ZAL) naar Buenos Aires gesmokkeld. Op deze smokkelroute vinden een paar gewelddadige zaken plaats. De hoofdpersoon in het boek is de 3e werktuigkundige Nico Meyer, die een verhouding aan boord krijgt met een stewardess. Het verhaal begint in december 1989, toen de containervaart nog in de kinderschoenen stond.

Gerard H. Nijmeijer heeft in de jaren ‘60 en ‘70 als scheepswerktuigkundige vele zeereizen op zowel de oostkust als de westkust van Zuid-Amerika gemaakt. Zijn belevenissen tijdens deze periode hebben vele jaren later geleid tot het schrijven van 'Het Buenos Aires Complot'.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
G.H. Nijmeijer, Gerard H. Nijmeijer
Uitgever
Kirjaboek
ISBN
9789460080845
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2010
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
245

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99