Het autistische brein

voorbij het spectrum denken

Prijs € 22,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Temple Grandin, Richard Panek

Paperback | April 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'Een uitzonderlijke bron van inspiratie - niet alleen voor autistische kinderen en hun ouders, maar voor iedereen.' - TimeTemple Grandin is 's werelds bekendste en meest getalenteerde volwassene met autisme. Haar uitzonderlijke brein is talloze malen door neurowetenschappers onderzocht.In Het autistische brein doet Grandin verslag vanuit de voorhoede van het autismeonderzoek. Ze illustreert symptomen van autisme met de scans van haar eigen brein en bespreekt de lang genegeerde sensorische problemen die samengaan met autisme.Grandin pleit voor een symptoomgerichte behandeling. Ze is een hartstochtelijk voorstander van een benadering die uitgaat van de sterke punten van mensen met autisme.Over Grandins grensverleggende werk op het gebied van dierenwelzijn maakte de NTR/VPRO de Labyrint-documentaire Temple Grandin: Autist tussen de dieren, die terug te zien is via www.nieuwezijds.nl.Temple Grandin is een van 's werelds bekendste en meest getalenteerde volwassenen met autisme. Ze is hoogleraar dierwetenschappen aan Colorado State University, schreef een aantal bestsellers en in 2010 verscheen een film over haar leven. Richard Panek is auteur en wetenschapsjournalist.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Temple Grandin, Richard Panek
Uitgever
Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
ISBN
9789057123870
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2014
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

'Een uitzonderlijke bron van inspiratie - niet alleen voor autistische kinderen en hun ouders, maar voor iedereen.' - Time

Temple Grandin is 's werelds bekendste en meest getalenteerde volwassene met autisme. Haar uitzonderlijke brein is talloze malen door neurowetenschappers onderzocht.

In Het autistische brein doet Grandin verslag vanuit de voorhoede van het autismeonderzoek. Ze illustreert symptomen van autisme met de scans van haar eigen brein en bespreekt de lang genegeerde sensorische problemen die samengaan met autisme.

Grandin pleit voor een symptoomgerichte behandeling. Ze is een hartstochtelijk voorstander van een benadering die uitgaat van de sterke punten van mensen met autisme.

Over Grandins grensverleggende werk op het gebied van dierenwelzijn maakte de NTR/VPRO de Labyrint-documentaire Temple Grandin: Autist tussen de dieren, die terug te zien is via www.nieuwezijds.nl.

Temple Grandin is een van 's werelds bekendste en meest getalenteerde volwassenen met autisme. Ze is hoogleraar dierwetenschappen aan Colorado State University, schreef een aantal bestsellers en in 2010 verscheen een film over haar leven. Richard Panek is auteur en wetenschapsjournalist.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Temple Grandin, Richard Panek
Uitgever
Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
ISBN
9789057123870
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2014
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99