Het Ardennenoffensief

Hitlers laatste gok

Prijs € 14,95

Uitverkocht

P. Delaforce

Paperback | Augustus 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Najaar 1944. De geallieerden dachten na hun succes in Normandië in de zomer van dat jaar dat de oorlog snel voorbij zou zijn. De geallieerde legers maakten zich op om de Siegfriedlinie te doorbreken en het Derde Rijk binnen te dringen. De bevoorrading via de vitale haven van Antwerpen was eindelijk op gang gekomen. Eisenhower en Montgomery dachten de situatie volledig onder controle te hebben. Hitler besloot echter tot een ongelooflijk gedurfde operatie, die ervoor moest zorgen dat hij de haven van Antwerpen opnieuw in handen kreeg en belangrijke legereenheden kon uitschakelen. Een in het geheim bijeengebracht pantserleger sloeg medio december in de Ardennen toe als een donderslag bij heldere hemel. Dichte mist en laaghangende bewolking maakte verkenning vanuit de lucht onmogelijk voor de geallieerden. Engelssprekende Duitse commando’s in buitgemaakte Amerikaanse jeeps zaaiden paniek onder de geallieerde gelederen. Pas toen het weer na tien dagen opklaarde, kon de geallieerde luchtmacht effectief optreden tegen de Duitse pantserlegers. Het Ardennenoffensief was een van de meest cruciale gevechten van de Tweede Wereldoorlog. Er waren op het hoogtepunt een half miljoen manschappen bij betrokken. Het Ardennenoffensief - Hitlers laatste gok vertelt het verhaal van Hitlers briljante plan om Antwerpen te heroveren en vredesonderhandelingen af te dwingen voor het westelijke front. Het heeft niet veel gescheeld of Hitler was in zijn opzet geslaagd. Aan de hand van talrijke verhalen van individuele Duitse en Amerikaanse soldaten en een uitgebreid verslag van de Britse bijdrage aan de strijd, schetst Patrick Delaforce een aangrijpend beeld van deze veldslag.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
P. Delaforce
Uitgever
MainPress B.V.
ISBN
9789043010870
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2005
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
334

Beschrijving

Najaar 1944. De geallieerden dachten na hun succes in Normandië in de zomer van dat jaar dat de oorlog snel voorbij zou zijn. De geallieerde legers maakten zich op om de Siegfriedlinie te doorbreken en het Derde Rijk binnen te dringen. De bevoorrading via de vitale haven van Antwerpen was eindelijk op gang gekomen. Eisenhower en Montgomery dachten de situatie volledig onder controle te hebben.

Hitler besloot echter tot een ongelooflijk gedurfde operatie, die ervoor moest zorgen dat hij de haven van Antwerpen opnieuw in handen kreeg en belangrijke legereenheden kon uitschakelen. Een in het geheim bijeengebracht pantserleger sloeg medio december in de Ardennen toe als een donderslag bij heldere hemel. Dichte mist en laaghangende bewolking maakte verkenning vanuit de lucht onmogelijk voor de geallieerden. Engelssprekende Duitse commando’s in buitgemaakte Amerikaanse jeeps zaaiden paniek onder de geallieerde gelederen. Pas toen het weer na tien dagen opklaarde, kon de geallieerde luchtmacht effectief optreden tegen de Duitse pantserlegers.

Het Ardennenoffensief was een van de meest cruciale gevechten van de Tweede Wereldoorlog. Er waren op het hoogtepunt een half miljoen manschappen bij betrokken.

Het Ardennenoffensief - Hitlers laatste gok vertelt het verhaal van Hitlers briljante plan om Antwerpen te heroveren en vredesonderhandelingen af te dwingen voor het westelijke front. Het heeft niet veel gescheeld of Hitler was in zijn opzet geslaagd. Aan de hand van talrijke verhalen van individuele Duitse en Amerikaanse soldaten en een uitgebreid verslag van de Britse bijdrage aan de strijd, schetst Patrick Delaforce een aangrijpend beeld van deze veldslag.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
P. Delaforce
Uitgever
MainPress B.V.
ISBN
9789043010870
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2005
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
334

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99